Huawei julkisti Watch GT 4 -älykellon kahdessa koossa - viisi tyyliversiota myyntiin Suomessa 249-399 euron hinnoilla

Huawei on julkistanut uudet Watch GT 4 -älykellonsa.

Uutuudet jatkavat Huawein suosittua Watch GT -mallisarjaa muutamin uudistuksin ja parannuksin osana Huawein Fashion Forward -strategiaa, jossa tarkoituksena on yhdistää tyyli ja teknologia uusilla tavoilla.

Huawei Watch GT 4 -kelloistakin on jälleen kaksi keskenään tyyliltään erilaista kokoversiota. Pienempi 41 millimetrin malli on myös muotoilultaan siro ja elegantti, kun taas suuremmassa 46 millimetrin mallissa on panostettu sporttisempaan ja perinteisempään ulkonäköön.

Huawei Watch GT 4 -kellot tulevat Suomessa ennakkomyyntiin heti julkistuspäivästään alkaen. Saataville kellot saapuvat 2. lokakuuta alkaen.

Huawei Watch GT 4 -kellojen suositushinnat Suomessa

  • Huawei Watch GT 4, 46 mm, musta: 249 €
  • Huawei Watch GT 4, 46 mm, harmaa: 369 €
  • Huawei Watch GT 4, 41 mm, valkoinen nahkaranneke: 249 €
  • Huawei Watch GT 4, 41 mm, kullanvärinen milanolaisranneke: 299 €
  • Huawei Watch GT 4, 41 mm, kullan/hopeanvärinen teräsranneke: 399 €

Muut tyylivaihtoehdot eivät toistaiseksi tule kuulumaan valikoimiin Suomessa.

Huawei Watch GT 4:n 46 millimetrin koon tyyliversiot.
Huawei Watch GT 4:n 46 millimetrin koon tyyliversiot.

Huawei Watch GT 4:n 46 millimetrin kokoversion jykevässä rungossa on uusittu kahdeksankulmainen muotoilu.

Suomessa 46 millimetrin Huawei Watch GT 4:n tyylivaihtoehtoja ovat musta ruostumattomasta teräksestä valmistetulla rungolla ja fluoroelastomeerirannekkeella sekä harmaa integroidulla teräsrannekkeella.

Muilla markkinoilla saatavilla ovat myös versiot ruskealla nahkarannekkeella ja vihreällä rannekkeella.

Huawei Watch GT 4:n pienempi 41 millimetrin kokoversio on puolestaan muotoiltu hienostuneesti Huawein mukaan statement-koruista inspiraationsa saaneella tyylillä ja kullanvärisellä reunuksella.

Huawei Watch GT 4:n 41 millimetrin koon tyyliversiot.
Huawei Watch GT 4:n 41 millimetrin koon tyyliversiot.

41 millimetrin Huawei Watch GT 4:stä eri tyyliversiot ovat varustettu kaksivärisellä Piano Key -teräsrannekkeella, kullanvärisellä milanolaisrannekkeella sekä valkoisella nahkarannekkeella.

Kellotauluja Huawei Watch GT 4 -kelloille on saatavilla yli 25 000 erilaista, joista osa on mukautettavissa yksityiskohdiltaan. 46 millimetrin mallissa näytön koko on 1,43 tuumaa ja 41 millimetrin mallissa 1,32 tuumaa. Molemmissa tarkkuus on 466×466 pikseliä. Tuettuna on myös aina päällä -tila.

Tyylin ohella Huawein Watch GT -sarjan älykelloissa on perinteisesti panostettu monipuolisiin aktiivisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin seuranta- ja hallintatoimintoihin.

46 millimetrin Huawei Watch GT 4 sivulta ja takaa.
46 millimetrin Huawei Watch GT 4 sivulta ja takaa.

Huawei on päivittänyt sykeanturin ja sen kanssa toimivan mittausalgoritmin entistä tarkemmaksi Watch GT 4:n sisältämässä uudessa TruSeen 5.5+ -versiossa. Se hyödyntää monikanavaista signaalinparannusalgoritmia, joka pohjaa Huawein omaan syväoppimismalliin.

Tuloksena on jopa 30 prosenttia aiempaa tarkemmat lukemat sydämen terveydestä, myös vaihtelevien harjoitusten, kuten juoksemisen tai hyppynarun kanssa hyppimisen aikana, aikana sekä matalan lämpötilan ympäristössä. Myös veren happipitoisuuden mittaustulosten kerrotaan olevan aiempaa tarkempia. Mukana on myös ihon lämpömittari.

Huawei Watch GT 4 -kelloissa on parannettu sykemittaus ja veren happipitoisuuden mittaus.
Huawei Watch GT 4 -kelloissa on parannettu sykemittaus ja veren happipitoisuuden mittaus.

Samoin Huawei on parantanut Watch GT 4:n GPS- ja muuta satelliittipaikannusta entistä tarkemmaksi. 46 millimetrin Huawei Watch GT 4:ssä on käytössä uusi älykäs suuntaava satelliittipaikannusteknologia, joka suuntaa signaalit seuraamaan satelliittien liikettä. Huawei kertoo tämän parantavan paikannustarkkuutta jopa 30 prosentilla ja varmistavan vakaan paikannuksen myös esimerkiksi korkeita rakennuksia sisältävässä kaupunkiympäristössä liikuttaessa. Satelliittipaikannus toimii kahdella taajuudella ja viidellä eri järjestelmällä.

Lisäksi mukana on myös paranneltu TruSleep 3.0 -uniseuranta, joka tarjoaa tarkempaa tietoa unisykleistä analysoimalla liikkumista, sykettä ja sen vaihtelua. Uusi Sleep Breathing Awareness -toiminto havainnoi epäsäännöllisyyksiä hengityksestä unen aikana ja tarjoaa näin lisätietoa hengityselinten terveydestä ja mahdollisesta uniapneasta.

41 millimetrin Huawei Watch GT 4 sivulta ja takaa.
41 millimetrin Huawei Watch GT 4 sivulta ja takaa.

Menstrual Cycle Management 3.0 -toiminto puolestaan analysoi käyttäjän unisykettä, kehon lämpötilaa, hengitystiheyttä ja muita tekijöitä ennustaakseen naisten kuukautiskiertoa. Huawein mukaan sen avulla on mahdollista ennustaa kuukautisten ensimmäinen päivä jopa 15 prosenttia tarkemmin kuin kilpailevilla kuluttajille suunnatuilla älykelloilla.

Uutena sovelluksena Huawei Watch GT 4:ssä on mukana Stay Fit -kalorienhallinta, suomeksi Kaloritallenteet. Se auttaa ajantasaisten terveystietojen avulla kellon käyttäjää hallitsemaan kalorien saantia ja auttamaan painonhallinnassa.

Huawei Watch GT 4:n sykemittaus, harjoitustiloja, aktiivisuusrenkaat ja Stay Fit -kalorienhallintasovellus.
Huawei Watch GT 4:n sykemittaus, harjoitustiloja, aktiivisuusrenkaat ja Stay Fit -kalorienhallintasovellus.

Jokapäiväiseen aktiivisuuteen kannustavat parannetut aktiivisuusrenkaat. Ne kertovat nopealla vilkaisulla päivän aikana poltetuista kaloreista, liikunnan kestosta ja seisomistunneista. Kaikkien kolmen renkaan täyttämiseen houkuttelevat mitalit uusista saavutuksista ja ennätyksistä.

Erilaisia harjoitustiloja Huawei Watch GT 4 -kelloissa on tuettuna yli 100 kappaletta. Mukana on myös trendikkäitä, kuten padel ja myös e-urheilu. Vedenkestävyydeltään kellot ovat 5ATM-luokiteltu sopien uintikäyttöön, minkä lisäksi ne kestävät pölyä (IP68-luokitus).

Muiden toimintojen osalta Huawei Watch GT 4 -kelloissa on tarjolla uusi sovellusten käynnistysvalikko, mahdollisuus reagoida ilmoituksiin pikavastauksilla sekä valittuja kolmansien osapuolten sovelluksia. Kaiutin ja mikrofoni Huawei Watch GT 4 -kelloissa mahdollistavat myös puhelut paritetun puhelimen kautta. Käyttöjärjestelmänä on Huawein oma HarmonyOS.

Akunkesto Huawei Watch GT 4 -kelloissa yltää edelleen jopa 14 vuorokauteen 46 millimetrin mallissa ja 7 vuorokauteen 41 millimetrin mallissa.

Painoa 41 millimetrin mallilla ilman ranneketta on 37 grammaa ja 41 millimetrin mallilla 48 grammaa.

Watch GT 4 -kellot toimivat sekä Android- että iOS-laitteiden kanssa paritettuna. Tiedot synkronoituvat kellosta Huawei Health -sovellukseen, jonka kautta tapahtuu myös asetusten hallinta.