Huawei julkisti Watch GT 2 Pro -älykellon langattomalla latauksella - myyntiin Suomessa 299 eurolla 28. syyskuuta

Huawei on julkistanut uuden Watch GT 2 Pro -älykellon, joka jatkaa sen suosittujen Watch GT -älykellojensa sarjaa uudella, hienostuneemmalla ja elegantimmalla mallilla.

Huawei Watch GT 2 Pro on tulossa saataville jälleen Classic- ja Sport-versioina, joiden välillä ei kuitenkaan ole mahdottoman suurta eroa ranneketta lukuun ottamatta. Ranneke on Sport-versiossa fluoroelastomeerikumia, ja Classicissa nahkainen. Värivaihtoehdot ovat vastaavasti Night Black ja Nebula Gray.

Huawein mukana Watch GT 2 Pro -kello saapuu Suomessa myyntiin 28. syyskuuta, ja sen suositushinta on 299 euroa.

Huawei Watch GT 2 Pron kaksi tyylivaihtoehtoa.

Huawei Watch GT 2 Pron kaksi tyylivaihtoehtoa.

Uutta Huawei Watch GT 2 Prossa on aiempaa yksinkertaisempi, pelkistetty design. Pyöreää kellotaulua ympäröi kapea kehys, jossa ei ole numeroitu tunteja, vaan se on varustettu vain hillitymmillä viivoilla. Runkomateriaalina ovat titaani ja pohjassa keraami, ja näytön pintana safiirilasi. Rannekkeen kiinnitys on erilainen kuin aiemmissa GT-kelloissa.

Watch GT 2 Pron pyöreän OLED-näytön koko on yhä 1,39 tuumaa ja tarkkuus 454×454 pikseliä. Rungon halkaisija on 46 millimetriä.

Huawei Watch GT 2 Pron yksityiskohtia.

Huawei Watch GT 2 Pron yksityiskohtia.

Huawei Watch GT -sarjan kellojen valttikortti on aina ollut pitkä akunkesto, ja tämä on säilymässä myös uutuudessa. Watch GT 2 Pro sisältää edelleen edeltäjiensä tavoin 455 milliampeeritunnin akun, ja kellolle luvataan myös yhä 14 päivän toiminta-aika tavanomaisessa käytössä. GPS-paikannus käytössä akunkesto on 30 tuntia ja musiikin kuuntelussa kellosta 24 tuntia.

Yksi tärkeä tekninen uudistus Watch GT 2 Prossa on tuki langattomalle, induktiiviselle lataukselle. Mukana toimitetaan latausalusta, minkä lisäksi Watch GT 2 Pron lataaminen onnistuu nyt myös käänteistä langatonta latausta tukevista älypuhelimista. Vain 5 minuutin lataus tuo jo 10 tuntia käyttöaikaa kellolle.

Huawei Watch GT 2 Pro latautuu induktiivisella latauksella.

Huawei Watch GT 2 Pro latautuu induktiivisella latauksella.

Watch GT 2 Pro tarjoaa laajat terveysseurannan ominaisuudet yli 100 harjoitustilalla, optisella sykemittarilla sekä veren happisaturaation (Sp02) mittauksella. Uutuutena mukana on myös golf range -tila, joka mittaa swingin ominaisuuksia. Mukana on yhä myös uni- ja stressiseuranta, sekä hälytykset epänormaalista sydämen sykkeestä.

Uutena ominaisuutena kellossa on ”takaisin reititys”, joka osaa ilman tarvetta älypuhelimelle kellon GPS-paikannuksen avulla tarjota ohjeet esimerkiksi takaisin vaelluksen lähtöpisteeseen. Ohjelmisto sisältää tietoa myös auringon sekä kuun noususta ja -laskusta, vuorovesitilanteesta ja hälytykset huonosta säästä.

Takaisin reititys -toiminto.

Takaisin reititys -toiminto.

Kellon tekninen perusta säilyy pitkälti ennallaan Watch GT 2:sta, sisältäen yhä 32 megatavua RAM-käyttömuistia, 4 gigatavua tallennusmuistia, GPS-paikannuksen sekä sykemittarin. Älypuhelimeen Watch GT 2 Pro yhdistyy Bluetooth 5.1 -yhteydellä.

Sisäistä tallennusmuistia voi käyttää myös musiikin tallentamiseen kelloon ja kuuntelemiseen suoraan siitä ilman tarvetta älypuhelimelle. Lisäksi Watch GT 2 Pro sisältää yhä myös kaiuttimen, jonka ansiosta kelloa voidaan käyttää myös puheluihin.

Watch GT 2 Pron mitat ovat 46,7 x 46,7 x 11,4 millimetriä ja paino 52 grammaa ilman ranneketta. Kello on 5ATM-luokiteltu, eli vedenkestävä jopa 50 metrin syvyyteen asti.

Watch GT 2 Prota voi käyttää joko Android- tai iPhone-puhelimen kanssa paritettuna.