Huawei julkisti Watch Fit -älykellon, joka näyttää venytetyltä Apple Watchilta

Huawei on yllättäen julkistanut jo aiemmin vuotokuvissa paljastuneen uuden Watch Fit -älykellonsa lisäämällä sen tiedot verkkosivuilleen valituissa maissa.

Huawei Watch Fit on varustettu 1,64 tuuman AMOLED-näytöllä, jonka tarkkuus on 456×280 pikseliä (326 PPI). Näytön kuvasuhde eroaa monista muista älykelloista, joissa on joko pyöreä näyttö tai näyttö on mittasuhteiltaan lähellä neliötä. Muuten kuin kuvasuhteeltaan Watch Fitin muotoilu näyttää muistuttavan melkoisesti Apple Watchia. Oikealta kyljeltä löytyy yksittäinen painike. Näytön pintana on 2.5D-lasi.

Runkovärejä Huawei Watch Fitistä on kolme – musta, hopea ja ruusukulta. Rungon materiaalina on “kestävä polymeerikuitu” eli käytännössä muovi. Silikonirannekkeita on saatavilla useissa väreissä.

Watch Fitissä on optinen sykeanturi, yhdistettu kiihtyvyysanturi ja gyroskooppi (IMU-sensori) sekä GPS-paikannus. Akunkestoksi luvataan tyypillisessä käytössä jopa 10 päivää, raskaassa käytössä 7 päivää ja GPS-paikannus päällä 12 tuntia. Sisäistä tallennusmuistia on 4 gigatavua, ja yhteydet paritettuun älypuhelimeen hoituvat Bluetoothilla (5.0).

Huawei Watch Fitin kellotauluja.

Huawei Watch Fitin kellotauluja.

Huawei Watch Fit toimii sekä Android- että Apple iOS -laitteiden kanssa. Kellon tekninen perusta on mahdollisesti pitkälti sama kuin Huawein aiemmissa Watch GT / GT 2 / GT 2e -kelloissa.

Watch Fitillä voi seurata erilaisia harjoituksia jopa 96 eri lajissa, kuten kävelyä, juoksua, uintia sekä sisä- ja ulkopyöräilyä, minkä lisäksi sen ominaisuuksiin kuuluvat uniseuranta, stessitason testaus, kuukautiskierron seuranta sekä hengitysharjoitukset. Kellossa on tarjolla myös animoituja harjoitusohjevideoita 12 erilaisesta harjoituksesta ja 44 eri liikkeestä, sekä veren happisaturaation mittaus (Sp02).

Muita toimintoja ovat musiikkitoiston ohjaus, paritetun älypuhelimen kameran kauko-ohjaus, puhelimen löytäminen äänimerkin aktivoinnilla sekä sovellukset, kuten sää, hälytys, ajastin, ajanotto ja kirkkaalla näytöllä valaiseva taskulamppu.

Huawei Watch Fit tarjoaa monipuoliset aktiivisuus- ja harjoitustoiminnot.

Huawei Watch Fit tarjoaa monipuoliset aktiivisuus- ja harjoitustoiminnot.

Vedenkestävyydeltään Huawei Watch Fit on 5ATM-luokiteltu eli sen pitäisi kestää upotus jopa 50 metrin syvyyteen asti. Watch Fitin mitat ovat 46 x 30 x 10,7 millimetriä ja paino 21 grammaa ilman ranneketta.

Latausjohto kiinniittyy kelloon magneettisesti.

Huawei Watch Fitin saatavuudesta tai hinnasta Suomessa ei ole vielä tietoa, mutta yleisesti sen hinnan odotetaan asettuvan noin sataan euroon. Ennen julkistusta hinnaksi huhuttiin 119 euroa, ja nyt esimerkiksi Yhdistyneissä arabiemiraateissa hinta on 399 Arabiemiirikuntien dirhamia eli noin 92 euroa.

Huawei Watch Fitin yksityiskohtia.

Huawei Watch Fitin yksityiskohtia.