Huawei julkisti Watch Fit 2 -älykellon 1,74 tuuman AMOLED-näytöllä - hinta 149-249 euroa

Huawei on julkistanut uuden yksinkertaisen Watch Fit 2 -älykellonsa osana globaalia lanseeraustilaisuuttaan.

Huawei Watch Fit 2:n suositushinnat Euroopassa ovat alkaen 149 euroa Active Editionin, 199 euroa Classic Editionin ja 249 euroa Elegant Editionin osalta. Saatavuudesta Suomessa Huawei ei ole vielä erikseen tiedottanut.

Alkuperäisen Watch Fitin Huawei julkisti elokuussa 2020. Uutuus jatkaa sen kanssa samoilla linjoilla suorakulmion muotoisella näytöllään, joka Watch Fit 2:ssa on kuitenkin aiempaa hieman leveämpi ja 18 prosenttia suurempi. Kokoa AMOLED-näytöllä on 1,74 tuumaa verrattuna edeltäjän 1,64 tuumaan, ja tarkkuus on 480×336 pikseliä (pikselitiheys 336 tuumaa kohti). Näyttö-runkosuhde on 72,2 prosenttia.

Huawei Watch Fit 2 on 5ATM-luokitellusti vedenkestävä 50 metriin asti. Tyylivaihtoehtoja Huawei Watch Fit 2:sta ovat Active, Classic ja Elegant Edition.

Polymeerirunkoisen ja silikonirannekkeisen Active Editionin värivaihtoehtoja ovat musta Midnight Black, pinkki Sakura Pink ja sininen Isle Blue.

Classic ja Elegant Edition ovat alumiinirunkoisia. Nahkarannekkeella varustetun Classic Editionin värivaihtoehtoja ovat harmaa Nebula Gray ja valkoinen Moon White sekä metallirannekkeisen Elegant Editionin kulta Premium Gold ja hopea Silver Frost.

Rannekkeiden vaihtaminen käy helposti pikakiinnityksen ansiosta.

Huawei Watch Fit 2 tukee 97 erilaista harjoitustilaa. Laite on varustettu optisella sykkeen ja veren happipitoisuuden mittauksella, 9-akselisella IMU-liikesensorilla, unen ja stressin seurannalla ja kuukautiskierron tilastoinnilla. Tuettuna on myös GPS / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS -paikannus. Huawei Healthista Watch Fit 2:een synkronoituvat personoidut juoksuharjoitusohjelmat, ja kello kertoo juoksun tehokkuudesta ja harjoituksen rasituksesta. Ominaisuuksiin kuuluvat myös lämmittelyharjoitukset ennen juoksua sekä harjoituksen jälkeinen ohjattu venyttely.

Paritettuun laitteeseen yhteys käy Bluetooth 5.2:lla. Ominaisuuksiin kuuluvat myös kaiutin ja mikrofoni, jotka mahdollistavat puhelut paritetun laitteen kautta. Kellon muistiin on myös mahdollista tallentaa musiikkia kuunneltavaksi. Classic ja Elegant Edition ovat varustettu myös NFC-lähiyhteydellä.

Huawei Watch Fit 2 tarjoaa tyypillisellä käytöllä 10 päivän ja raskaalla käytöllä 7 päivän akunkeston 292 milliampeeritunnin akun voimin. Huawei mainitsee käyttöjärjestelmänä olevan HarmonyOS 2:n, mutta käytännössä kyse on tutusta Huawein järjestelmästä, joka Watch Fit 2:nkin kohdalla tarjoaa vain varsin yksinkertaiset toiminnot aktiivisuuden ja hyvinvoinnin seurantaan keskittyen.

Mitoiltaan Huawei Watch Fit 2 on 46 x 33,5 x 10,8 millimetriä ja ilman ranneketta paino on 26 grammaa (Active) tai 30 grammaa (Classic ja Elegant).

Huawei Watch Fit 2, Active Edition.
Huawei Watch Fit 2, Active Edition.
Huawei Watch Fit 2, Classic Edition.
Huawei Watch Fit 2, Classic Edition.
Huawei Watch Fit 2, Elegant Edition.
Huawei Watch Fit 2, Elegant Edition.