Huawei julkisti FreeLace Pro 2 -kuulokkeet - jopa 25 tunnin akunkesto ja entistä parempi äänentoisto

Huawei on julkistanut FreeLace Pro 2 -kuulokkeet.

Julkistus tapahtui suoraan kansainvälisille markkinoille.

Uudet FreeLace Pro 2 -kuulokkeet ovat jatkoa elokuussa 2022 julkistetuilla FreeLace Pro -kuulokkeille. Kuulokenapit yhdistyvät toisiinsa johdolla, ja kun kuulokkeita ei käytetä, niitä on helppo säilyttää niskan ympäri roikkuen ja kuulokkeet kiinnittyvät toisiinsa magneeteilla.

FreeLace Pro 2 -kuulokkeissa on kaksoismagneettiset 10,8 millimetrin dynaamiset kaiutinelementit ja aktiivinen melunvaimennus. Bassotoisto on Huawein mukaan jopa 50 prosenttia voimakkaampi kuin edeltäjäkuulokkeissa.

Huawei FreeLace Pro 2 -kuulokkeet yhdistyvät toisiinsa johdolla, joka sisältää myös ohjainyksikön.
Huawei FreeLace Pro 2 -kuulokkeet yhdistyvät toisiinsa johdolla, joka sisältää myös ohjainyksikön.

Kuulokkeet tukevat Bluetooth 5.3 -yhteyttä ja tavanomaisten SBC- ja AAC-äänikoodekkien ohella korkeamman Hi-Res-äänenlaadun äänikoodekeista LDAC:tä (990 kbit/s) sekä Huawein L2HC:tä (960 kbit/s). Kuulokkeiden äänentoistoa voi mukauttaa taajuuskorjaimella. Taajuusvaste kuulokkeissa yltää 15 hertsistä 40 kilohertsiin.

Kuulokkeet mahdollistavat yhdistämisen kahteen laitteeseen samanaikaisesti. Lisäksi kuulokkeet tukevat Huawein Share Audio -toimintoa, joka mahdollistaa kaksien kuulokkeiden yhdistämisen samaan Huawei-puhelimeen tai -tablettiin.

Huawei FreeLace Pro 2:n rakenne.
Huawei FreeLace Pro 2:n rakenne.

Tuttuun tapaan kuulokkeiden johdossa on painikkeet äänentoiston ja -voimakkuuden hallintaan. Sen lisäksi vasemman korvan kuulokkeessa on kosketusalue, jolla voidaan vaihtaa eri tilojen (aktiivinen melunvaimennus, läpikuuluvuus tai ei mitään) välillä.

Kummankin kuulokkeen yhteydessä on kaksi mikrofonia, minkä lisäksi ohjainyksikössä on vielä yksi MEMS-mikrofoni.

Värivaihtoehdot FreeLace Pro 2 -kuulokkeista ovat musta ja vaaleanvihreä. Kuulokkeiden mukana toimitetaan kolme eri tulppakokoa.

Huawei FreeLace Pro 2:n kaksi värivaihtoehtoa.
Huawei FreeLace Pro 2:n kaksi värivaihtoehtoa.

Kestävyydeltään FreeLace Pro 2 -kuulokkeet ovat IP55-luokitellut pölyn- ja roiskevedenkestäväksi. Käytännössä IP-luokituksen 5-vedenkestävyystesti suoritetaan kohdistamalla tuotteeseen vesisuihku. Painoa kuulokkeilla on 34,5 grammaa.

Huawei ilmoittaa kuulokkeiden akunkeston yltävän jopa 12,5 tuntiin musiikin kuuntelua aktiivisella melunvaimennuksella ja 25 tuntiin ilman sitä. Korkeamman äänenlaadun kanssa toiminta-ajat ovat vastaavasti 10 ja 15 tuntia. Puheluissa akunkesto yltää 9,0 tuntiin melunvaimennuksella ja 10,5 tuntiin ilman sitä.

Kuulokkeet ladataan niiden sisältämän USB-C-liitännän kautta, ja 150 milliampeeritunnin akun täysi lataus kestää noin 60 minuuttia. Jo 5 minuutin lataus tuo kuitenkin kuunteluaikaa jopa 5 tunniksi. Lataaminen onnistuu suoraan vaikkapa yhteensopivien puhelinten USB-C-portista.

Puhelimen USB-C-porttiin kytkemällä yhdessä Huawei-puhelinten kanssa kuulokkeet tukevat myös HiPair-paritusta. Muiden laitteiden kanssa parittaminen tapahtuu tavalliseen tapaan Bluetoothin kautta.

Huawei FreeLace Pro 2 -kuulokkeiden saatavuudesta kuten ei myöskään mahdollisesta hinnasta Suomessa ole vielä tietoa.

Huawei FreeLace Pro 2 -kuulokkeet voidaan ladata suoraan puhelimen USB-C-portista.
Huawei FreeLace Pro 2 -kuulokkeet voidaan ladata suoraan puhelimen USB-C-portista.