Huawei julkisti älykellon täyslangattomilla nappikuulokkeilla - Watch Budsin kanssa kuulokkeet kulkevat mukana ranteessa

Huawei Watch Buds on kiinalaisyhtiön toistaiseksi varmasti erikoisin älykello.

Ennakkohuhujen ja -paljastusten sekä viivästysten jälkeen Huawei on nyt julkistanut Kiinassa uuden erikoisen älykellon ja täyslangattomien nappikuulokkeiden yhdistelmänsä Huawei Watch Budsin.

Huawei Watch Buds on älykello, jonka sisältä paljastuvat täyslangattomat nappikuulokkeet. Kuulokkeita voi säilyttää ja ladata kellon sisällä.

Huawei Watch Budsin näyttöosa on saranoitu takareunastaan. Kun kiinnitys avataan, aukeaa näyttöosa ylöspäin ja paljastaa altaan säilytyspaikat täyslangattomille nappikuulokkeille. Huawein mukaan avaaminen onnistuu yhdellä sormella.

Sylinterin muotoiset, muodoltaan keskenään identtiset kuulokkeet ovat pienikokoiset ja IP54-luokitellusti pölyn- ja roiskevedenkestävät.  Painoa yksittäisellä kuulokkeella on vain 4 grammaa. Kuulokkeet kiinnittyvät paikkoihinsa kellon näytön alla magneettien avulla.

Kuulokkeita voi hyödyntää esimerkiksi puheluihin paritetun älypuhelimen kautta, minkä lisäksi kelloon voi tallentaa musiikkia ja kuunnella sitä ilman puhelimen kantamista mukana.

Kuulokkeet tukevat myös aktiivista melunvaimennusta sekä toisaalta läpikuuluvuustilaa, joka nimensä mukaisesti päästää läpi ympäristön ääniä. Mukana myyntipakkauksessa toimitetaan kolme eri kokoa kuulokkeissa korvakäytävän sulkevista tulpista. Kuulokkeiden äänentoisto mukautuu reaaliajassa korvan muodon, kuulokkeen istuvuuden ja äänenvoimakkuuden perusteella.

Puheluissa äänenlaatua kuulokkeissa parantaa melua vaimentava tekoälyalgoritmi, joka toimii yhdessä luujohdeanturin ja kuulokkeen kahden mikrofonin kanssa.

Kuulokkeille löytyy paikat Huawei Watch Budsin sisältä.
Kuulokkeille löytyy paikat Huawei Watch Budsin sisältä.

Huawei Watch Budsin halkaisijaltaan 47 millimetrin runko on ruostumatonta terästä. Oikealta sivulta löytyy kruunupainike. Pyöreän AMOLED-näytön koko on 1,43 tuumaa ja tarkkuus 466×466 pikseliä. Näytön pintana on kaareva 3D-lasi.

Huawei Watch Buds tarjoaa monien muiden Huawei-älykellojen tavoin optisen sykemittauksen sekä veren happipitoisuuden mittauksen. Lisäksi mukana on EKG-sydänsähkökäyrämittaus sekä tutut ominaisuudet unen ja stressin seurantaan. Huawei Watch Buds tukee yli 80 harjoitustilaa.

Kellossa on HarmonyOS 3 -käyttöjärjestelmä, johon on asennettavissa myös lisäsovelluksia.

Huawei Watch Budsin kuulokkeet tukevat napautustoimintoja koskematta itse kuulokkeeseen. Esimerkiksi kuulokkeen läheltä korvaa tai poskea kahdesti napauttamalla voi esimerkiksi vastata saapuvaan puheluun tai keskeyttää ja jatkaa toistoa. Kolmella napautuksella voi vaihtaa melunvaimennustilojen välillä.

Lisäksi puhelun saapuessa siihen voi myös vastata automaattisesti ottamalla kuulokkeen kellon sisältä ja laittamalla korvaan. Itse kellossa ei ole mikrofonia. Kellon kautta voi myös vaihtaa kuulokkeiden yhteyttä eri laitteiden, kuten kellon ja puhelimen, välillä.

Huawei Watch Buds on varustettu 410 milliampeeritunnin akulla, josta luvataan riittävän virtaa kolmeksi päiväksi. Kummassakin kuulokkeessa on 30 milliampeeritunnin akku, ja kuunteluaika aktiivisen melunvaimennuksen kanssa yltää kolmeen tuntiin ja neljään tuntiin sitä. Vastaavasti puheluissa akunkesto yltää 2,0 tuntiin melunvaimennuksella ja 2,5 tuntiin ilman sitä.

Huawei Watch Budsin lataus käy langattomasti.

Mitoiltaan Huawei Watch Buds on 47,5 x 47,5 x 14,99 millimetriä ja painoltaan sisältäen kuulokkeet ja rannekkeen 77,5 grammaa.

Kiinassa Huawei Watch Budsin hinta on 2 988 juania eli noin 408 euroa. Värivaihtoehtoja on kaksi, joko mustalla tai ruskealla nahkarannekkeella. Huawein kotimarkkinalla Kiinassa myynti alkaa heti.

Huawei Watch Budsia voitaneen odottaa myöhemmin myyntiin myös kansainvälisillä markkinoilla, mutta myyntiintulosta muualla kuin Kiinassa ei ole vielä mitään tietoa.

Huawei Watch Budsista on kaksi tyyliversiota.
Huawei Watch Budsista on kaksi tyyliversiota.