Huawei julkisti 299 euron FreeBuds Studio -over-ear-vastamelukuulokkeet

Huawei on julkistanut uudet FreeBuds Studio -vastamelukuulokkeet.

Uutuuskuulokkeet laajentavat Huawein kuulokevalikoimaa over-ear-tyyppisillä, langattomilla sankakuulokkeilla, joissa on myös aktiivinen taustamelun vaimennus.

Kuulokkeiden hinnaksi Huawei kertoi kansinvälisesti 299 euroa. Tietoa myyntiintulosta Suomessa ei toistaiseksi ole.

FreeBuds Studio -kuulokkeissa on 40 millimetrin kaiutinelementit taajuusvasteella 4 hertsistä 48 kilohertsiin, ja sisuksissa jo aiemmin kevyemmistä Huawei-kuulokkeista tuttu Kirin A1 -piiri yhteyksistä vastaamassa.

Kuulokkeet tarjoavat aktiivisen taustamelun vaimennuksen, jonka pitäisi hiljentää ympäröiviä ääniä jopa 40 desibelin edestä. Aktiiviselle taustamelun vaimennukselle on myös oma aktivointipainikkeensa kuulokkeissa, ja sille on kolme erilaista tilaa (Ultra, yleinen ja mukava), jotka määrittelevät vaimennuksen voimakkuuden. Kuuokkeet tunnistavat käyttöympäristönsä 100 kertaa sekunnissa ja säätävät sen mukaan aktiivisen taustamelun vaimennuksen toimintaa. Kuulokkeissa on myös ympäristön äänet läpi päästävä käyttötila kuin myös ympäröivää puhetta voimistava äänitila.

Kummallakin puolella kuulokkeita on neljä mikrofonia ja puheluissa taustahälyn vaimennukseen käytetään yhteensä kuutta mikrofonia.

Huawei FreeBuds Studio -kuulokkeiden värivaihtoehdot ovat musta Graphite Black sekä vaalean kultainen Blush Gold.

FreeBuds Studio -kuulokkeet mustassa värissä.
FreeBuds Studio -kuulokkeet mustassa värissä.

FreeBuds Studio -kuulokkeiden akun kapasiteetti on kaksi kertaa 410 milliampeerituntia, ja akunkesto yltää musiikin kuuntelussa jopa 24 tuntiin ilman aktiivista taustamelun vaimennusta ja 20 tuntiin sen kanssa ja 15 tuntiin puheluissa. Kuulokkeiden lataaminen käy niiden USB-C-liitännän kautta. Latauksen tyhjästä kerrotaan kestävän noin 60 minuuttia, ja jo 10 minuutin lataus tuo kahdeksan tuntia kuunteluaikaa ilman aktiivista taustamelun vaimennusta.

Äänentoiston osalta kuulokkeissa on tuki uudelle L2HC-koodekille, joka siirtää ääntä jopa 960 kilobittiä sekunnissa -bittivirralla.

Kuulokkeet tukevat myös pyyhkäisyohjausta alta löytyvän kuvan mukaisesti ja tunnistavat, kun kuulokkeet asetetaan tai otetaan päästä jatkaen tai keskeyttäen toiston tämän mukaan.

Huawein ja Honorin älypuhelinten kanssa kuulokkeet tukevat pikaparitusta ja muita hallintatoimintoja, kuten akun varauksen esitystä. Yhteyden osalta tuettuna on Bluetooth 5.2-versioon asti. Kuulokkeet voivat olla yhdistettynä kahteen laitteeseen samanaikaisesti.

Painoa FreeBuds Studio -kuulokkeilla on 265 grammaa.

FreeBuds Studio -kuulokkeiden rakenne.
FreeBuds Studio -kuulokkeiden rakenne.