Huawei esitteli Watch GT 3 Pro -älykellonsa globaalisti: varustettu joko keraami- tai titaanirungolla - hinnat 369-699 euroa

Huawei on esitellyt tänään globaaleille markkinoille Watch GT 3 Pro -älykellonsa, jotka se julkisti alun perin jo huhtikuun lopulla kotimarkkinoillaan Kiinassa.

Uusi Huawei Watch GT 3 Pro tulee kahtena eri kokoisena versiona, joko keraami- tai titaanirungolla. Eri versiot tarjoavat samanlaiset ominaisuudet, mutta erilaisilla tyyleillä.

Erikseen Huawei Watch GT 3 Pron Suomen saatavuudesta Huawei ei ole vielä tiedottanut. Globaalisti suositushinnat eri versioille ovat:

  • Huawei Watch GT 3 Pro Titanium, 46 mm, ja musta fluoroelastomeeriranneke: 369 €
  • Huawei Watch GT 3 Pro Titanium, 46 mm, ja harmaa nahkaranneke: 389 €
  • Huawei Watch GT 3 Pro Titanium, 46 mm, ja titaaniranneke: 499 €
  • Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic, 43 mm, ja valkoinen nahkaranneke: 499 €
  • Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic, 43 mm, ja valkoinen keraamiranneke: 699 €

Huawei Watch GT 3 Pron keraamirakenteinen versio on varustettu safiirilasisella 1,32 tuuman AMOLED-näytöllä ja kellon mitat ovat 42,9 x 42,9 x 10,5 millimetriä ja paino 50 grammaa (ilman ranneketta). Kellotaulua kiertävä reunus on ruostumatonta terästä. Värivaihtoehtoja on kaksi, kultaisella reunuksella keraamisen valkoisen rannekkeen kanssa tai hopealla reunuksella valkoisen nahkarannekkeen kanssa.

Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic.
Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic.

Huawei Watch GT 3 Pron titaanirakenteinen versio on varustettu myös safiirilasisella, mutta suuremmalla 1,43 tuuman AMOLED-näytöllä ja kellon mitat ovat 46,6 x 46,6 x 10,9 millimetriä ja paino 54 grammaa (ilman ranneketta). Titaanirakenteisen Huawei Watch GT 3 Pron saa joko fluoroelastomeerirannekkeella, nahkarannekkeella tai titaanirannekkeella.

Huawei Watch GT 3 Pro Titanium.
Huawei Watch GT 3 Pro Titanium.

Huawei Watch GT 3 Pro -kelloissa on monista aiemmista Huawei-kelloista tutut laajat ominaisuudet aktiivisuuden ja harjoitusten seurantaan yli 100 erilaisella harjoitustilalla. Varustukseen kuuluvat optinen sykemittaus ja veren happipitoisuuden mittaus. Liikeseurantaan ja muihin toimintoihin käytössä ovat myös sisäänrakennettu kahden taajuuden GPS- ja muu satelliittipaikannus, kiihtyvyys- ja gyroskooppianturit, kompassi (magnetometri), barometri ja lämpötila-anturi. Mukana kelloissa on tuttuun tapaan myös uniseuranta ja stressin seuranta.

Watch GT 3 Pro -kelloista löytyy myös EKG-sydänsähkökäyrän mittaus, mutta sen vaatiessa sertioinnin toiminto ei toistaiseksi Huawein mukaan ole käytettävissä Euroopassa.

Huawei on parantanut uusissa kelloissa kestävyyttä, sillä tavanomaisten IP68- ja 5ATM-luokitusten lisäksi Huawei Watch GT 3 Pro -kellot on luokiteltu myös EN13319-standardin mukaisesti kestämään käyttö jopa 30 metrin syvyydessä laitesukelluksessa. Samalla mukaan on tuotu myös uusia reaaliaikaisia tietoja sukellusharjoituksista, kuten tiedot nousun nopeudesta, sukellusnopeudesta, syvyydestä ja sukelluksen kestosta. Kellon kanssa voi myös harjoittaa hengityksen pidättämistä.

Huawei Watch GT 3 Pron keraamirakenteinen versio sivulta.
Huawei Watch GT 3 Pron keraamirakenteinen versio sivulta.
Huawei Watch GT 3 Pron titaanirakenteinen versio nahkarannekkeella.
Huawei Watch GT 3 Pron titaanirakenteinen versio nahkarannekkeella.

Tuttuun tapaan kellot ovat varustettu myös kaiuttimella ja mikrofonilla, ja niiden kautta voi puhua puheluja paritettuun älypuhelimeen yhdistettynä.

Käyttöjärjestelmänä kelloissa on HarmonyOS 2. Kelloissa on pyöritettyvä kruunupainike sekä toinen tavallinen toimintopainike.

Akunkesto pienemmässä keraamirakenteisessa Huawei Watch GT 3 Prossa yltää tyypillisessä käytössä 7 päivään tai raskaassa käytössä 4 päivään, kun taas titaanirakenteisen suuremman Huawei Watch GT 3 Pron akunkesto on tuplasti parempi, eli 14 päivää tyypillisessä ja 8 päivää raskaassa käytössä. Langaton latausalusta kiinnittyy magneettien voimalla kelloihin. Latausnopeutta on parannettu 30 prosentilla ja vain 10 minuutin lataus tuo virtaa jo koko päiväksi.