Huawein uusi aktiivisuusranneke sisältää suomalaisyrityksen teknologiaa

Huawei on esitellyt uudet Band 2 ja Band 2 Pro -aktiivisuusrannekkeensa. Pro-malli tarjoaa kaksikosta huomattavasti edistyneemmät ominaisuudet usein lisätoiminnoin.

Perinteisten aktiivisuusrannekkeiden toimintojen, kuten askelmäärän ja liikutun matkan seuraamisen ohella Band 2 Pro mahdollistaa maksimaalisen hapenottokyvyn, eli hengitys- ja verenkiertoelimistön kyvyn kuljettaa happea maksimaalisessa rasituksessa, arvioinnin. Arvion tarkkuudeksi kerrotaan 95 prosenttia. Käytössä Band 2 Prossa on suomalaisen Firstbeatin järjestelmä, joka analysoi sykettä ja juoksuharjoitusta ja tarjoaa sen perusteella ehdotuksia.

Band 2 Prossa on Band 2 -perusversioon nähden lisänä myös GPS-paikannus sekä edistynyt TruSleep-uniseuranta. Molemmissa on mukana sykemittari, joka mittaa sykettä jatkuvasti tasaisin väliajoin, kun ranneke on käytössä. Näyttönä on pienikokoinen passiivimatriisi-OLED-näyttö.

Vedenkestävyydeltään laitteet on luokiteltu 5 ATM -tasolle, joten ne kestävät upotuksen jopa 50 metrin syvyyteen asti.

Rannekkeiden valmiusajaksi kerrotaan 21 päivää. GPS-tilassa Band 2 Pron akku kestää 3,5 tuntia.

Band 2:n ja Band 2 Pron hinnoista tai saatavuudesta Suomessa ei ole vielä tietoa. Värivaihtoehtoja tulevat olemaan musta, sininen ja punainen.

Myös Huawein sisarbrändi Honor esitteli hiljattain uuden Honor Band 3 -rannekkeensa, joka muistuttaa paljon Huawei Band 2:ta.