Huawei esitteli myös Suomessa myyntiin tulevan Nova 9 -älypuhelimen - 5G ja Google-palvelut puuttuvat yhä

Huawei tuo pitkästä aikaa uuden älypuhelinmallin myös Suomen markkinoille.

Huawei on julkistanut tänään Itävallan Wienissä järjestetyssä tilaisuudessaan Euroopan markkinoille Nova 9 -älypuhelinmallin, joka julkistettiin jo syyskuussa Kiinassa.

Huawein mukaan Nova 9 -puhelimen suositushinta on 549 euroa ja sen myynti Suomessa alkaa vuoden 2021 aikana valikoiduilla jälleenmyyjillä.

Nova 9 muistuttaa vahvasti Honor 50 -älypuhelinta, joka on pian tulossa myös myyntiin Suomessa. Esimerkiksi muotoilu, mukaan lukien ovaalimainen takakamerakohouma, sekä tekninen perusta ovat samanlaisia, joskin ominaisuuksissa on erojakin.

Lisäksi toisin kuin tätä nykyä uudessa omistuksessa itsenäinen Honor, Huawei kärsii edelleen Yhdysvaltojen rajoituksista, joiden myötä Nova 9:ssäkään ei ole 5G-tukea eikä myöskään Googlen palveluita, vaan esimerkiksi vain Huawein oma AppGallery-sovelluskauppa. Käyttöjärjestelmäversiona on Android 11 osana Huawein EMUI 12 -ohjelmistoa.

Yhdysvallat asetti Huawein jo vuonna 2019 kieltolistalle, joka kieltää ilman erillisiä lupia yhdysvaltalaisen teknologian myymisen Huaweille. Yhdysvallat on myöntänyt tiettyjä poikkeuksia, minkä myötä esimerkiksi yhdysvaltalainen Qualcomm voi toimittaa järjestelmäpiirejään Huaweille, muttei kuitenkaan 5G-tuotteisiin.

Järjestelmäpiirinä Nova 9:ssä on Qualcomm Snapdragon 778G, joka sijoittuu suorituskyvyltään ylempään keskiluokkaan. Tavallisesti Snapdragon 778G sisältää 5G-modeemin, mutta Yhdysvaltojen rajoituksista johtuen myös Nova 9 tukee parhaimmillaan 4G LTE -mobiiliverkkoyhteyttä. RAM-käyttömuistia järjestelmäpiirin rinnalta löytyy 8 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 gigatavua.

Muuten Nova 9:ssä on 6,57 tuuman AMOLED-näyttö 2340×1080 pikselin tarkkuudella ja näytön yläreunan keskeltä löytyy reikä yksittäiselle etukameralle. Näytön virkistystaajuus yltää 120 hertsiin, kosketustunnistus toimii 300 hertsin taajuudella ja sormenjälkilukija on sijoitettu näytön alle. Näyttö kaartuu reunoiltaan jopa 75 asteen kulmassa.

Huawei Nova 9:ssä on 6,57 tuuman reunoilta kaareva AMOLED-näyttö.
Huawei Nova 9:ssä on 6,57 tuuman reunoilta kaareva AMOLED-näyttö.

Nova 9:ssä on takana 50 megapikselin pääkamera RYYB-pikselijaottelun kennolla ja f/1,9-aukolla, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla sekä 2 megapikselin makro- ja syvyyskamerat. Etukamera on tarkkuudeltaan 32 megapikseliä f/2,0-aukolla.

Pääkameran kennossa on käytetty keltaisia alipikseleitä aiemmistakin Huawei-älypuhelimista tutulla tavalla, jonka kerrotaan parantavan kennon kykyä tallentaa valoa jopa 40 prosentilla. Lisäksi pääkamera on samalla merkittävin Nova 9:n ero Honor 50:stä, jossa on 108 megapikselin pääkamera.

Nova 9:n 4 300 millliampeeritunnin akku tukee 66 watin pikalatausta, jolla akun kerrotaan latautuvan tyhjästä 18 minuutissa 60 prosentin varaukseen ja täyteen asti 38 minuutissa.

Huawei Nova 9:ssä on 50 megapikselin pääkamera.
Huawei Nova 9:ssä on 50 megapikselin pääkamera.

Paksuutta Nova 9:llä on vain 7,77 millimetriä. Euroopan markkinoilla puhelimen värivaihtoehdot ovat musta, vihreä ja sininen.

Nova 9:n lisäksi Huawei on tuonut jo hiljattain valituille Euroopan markkinoille myös 349 euron Nova 8i -älypuhelimen.

Huawei Nova 9:n väreistä musta, vihreä ja sininen tulevat saataville Euroopassa.
Huawei Nova 9:n väreistä musta, vihreä ja sininen tulevat saataville Euroopassa.