Huawei Band 7 esiteltiin globaalisti - edullinen 59 euron aktiivisuusranneke 1,47 tuuman AMOLED-näytöllä

Huawein aktiivisuusrannekkeiden sarja saa jatkoa uudesta Huawei Band 7:stä, joka on nyt esitelty myös globaaleille markkinoille.

Kotimarkkinoillaan Kiinassa Huawei julkisti Band 7:n jo huhtikuun lopulla.

Huawei Band 7:n globaali suositushinta on 59 euroa. Saatavuudesta Suomessa Huawei ei ole vielä erikseen tiedottanut.

Huawei Band 7 on muotoilultaan varsin älykellomainen suurella näytöllään, mutta ominaisuudet ovat osin yksinkertaisemmat kuin monipuolisemmissa älykelloissa.

Huawei Band 7:ssa on kooltaan 1,47 tuuman neliömäinen AMOLED-kosketusnäyttö. Näytön pintana on kevyesti kaareva 2.5D-lasi. Aktiivisuusrannekkeessa on kattavat ominaisuudet erityisesti aktiivisuuden ja harjoitusten seurantaan. Erilaisia harjoitustiloja on tuettuna 96 kappaletta. Huawei Band 7:sta löytyy lisäksi optinen sykemittaus, veren happipitoisuuden mittaus sekä unen ja stressin seuranta. Liikkumisen tunnistamiseen käytössä ovat kiihtyvyys- ja gyroskooppianturit.

Huawei TruSport -algoritmi tarjoaa tietoa ja ehdotuksia harjoitusten vaikutuksista, kuten juoksun suorituskykyindeksin, tietoa hapenottokyvystä, palautumisajasta ja harjoituksen vaikutuksesta.

Vedenkestävyydeltään Huawei Band 7 on 5ATM-luokiteltu vedenpitäväksi 50 metriin asti, joten se sopii myös uintikäyttöön.

Paritettuun Android- tai iPhone-älypuhelimeen Huawei Band 7 yhdistyy Bluetooth LE 5.0 -yhteydellä. Akunkesto yltää tyypillisessä käytössä jopa 14 päivään ja laturi kiinnittyy Huawei Band 7:n pohjaan magneettien avulla.

Aktiivisuus- ja harjoitustoimintojen ohella Huawei Band 7 toimii älypuhelimen musiikin kauko-ohjaimena (Android-puhelimet), kameran etälaukaisimena (Huawei-puhelimet) sekä esittää säätietoja, ilmoituksia ja tietoa saapuvista puheluista paritetusta älypuheoimesta.

Huawei Band 7:n mitat ovat 44,35 x 26 x 9,99 millimetriä ja paino vain 16 grammaa, tosin ilman ranneketta. Runko on polymeerikuitua eli käytännössä muovia ja rannekkeet silikonia. Huawei on korostanut laitteen designissa erityisesti sen ohuutta, joka myös tekee rannekkeesta mukavamman käyttää.

Värivaihtoehtoja Huawei Band 7:stä on neljä erilaista: musta, punainen, pinkki ja vihreä.