HTC julkisti uudet virtuaalitodellisuuslaitteensa Vive Pro 2:n ja Vive Focus 3:n

HTC keskittyy ennen kaikkea yritysasiakkaiden palvelemiseen.

HTC on julkistanut Vive Pro 2:n, joka on uusi versio HTC:n huipputason virtuaalitodellisuuslaitteesta, sekä itsenäisesti toimivan Vive Focus 3:n, joka on kuitenkin suunnattu vain yrityksille.

Vive Pro 2 on varustettu nyt yhteensä 5K-tarkkuudella – kummallekin silmälle on 2448×2448 pikselin näyttönsä, jotka tukevat 120 hertsin virkistystaajuutta. Yhteensä näkökenttä on 120 astetta leveä.

Alkuperäinen vuoden 2018 Vive Pro sisältää 2880×1600 pikselin yhteistarkkuuden, 110 asteen näkökentän ja 90 hertsin virkistystaajuuden, mihin nähden joka suhteessa on tapahtunut selkeä parannus. HTC Vive Pro 2 tukee myös kuvanlaatua parantavaa Display Stream Compression -tekniikkaa ensimmäisenä virtuaalitodellisuuslaitteena.

Näyttöparannusten ansiosta liikkeen sumentumisen HTC Vive Pro 2:ssa pitäisi olla HTC:n mukaan minimaalista.

HTC Vive Pro 2 on varustettu myös integroiduilla kuulokkeilla, jotka tarjoavat Hi-Res Audio -sertifoidun äänentoiston ja 3D-tilaäänen. Lisäksi laite toki toimii myös muiden kuulokkeiden kanssa.

HTC Vive Pro 2 ylhäältä päin.
HTC Vive Pro 2 ylhäältä päin.

Laiteen ergonomiaa on myös kehitetty: rakenne on hieman aiempaa kompakti ja muotoilu sulavalinjaisempi, minkä lisäksi Vive Pro 2 tarjoaa monipuoliset sovituksen säätömahdollisuudet.

Vive Pro 2:n kanssa voidaan myös käyttää kaikkia Vive SteamVR -lisävarusteita, mukaan lukien Vive Tracker -liikeseurantalaitteita, ohjaimia sekä uutta aiemmin kevään aikana esiteltyä Vive Facial Tracker -seurainta, joka seuraa käyttäjänsä naaman sekä suun liikkeitä.

HTC Vive Pro 2 yhdessä Base Station 2.0:n ja ohjainten kanssa maksaa 1 399 euroa. Täyspaketti tulee saataville vasta elokuussa. Pelkkä Vive Pro 2 ilman ohjaimia tai liikeseurantalaitteita maksaa 739 euroa avaustarjouksena, jonka jälkeen suositushinta on 799 euroa. Se tulee ennakkotilattavaksi jo julkistuksen yhteydessä.

Tehokkaan tietokoneen kanssa käytettävän Vive Pro 2:n lisäksi HTC julkisti tänään uuden, itsenäisesti toimivan Vive Focus 3 -virtuaalitodellisuuslaitteen. Se on kuitenkin tulossa myyntiin tiukasti vain yritysasiakkaille suunnattuna 1 180 euron arvonlisäverottomaan hintaan 24. kesäkuuta alkaen. Hinta sisältää 24 kuukauden Vive Business Warranty -takuun ja -palvelut.

HTC Vive Focus 3.
HTC Vive Focus 3.

Vive Focus 3 on laitteena Facebookin Oculus Quest 2:n tapainen, mutta hinta on moninkertainen. HTC:n mukaan se ei pystykään kilpailemaan Facebookin keinotekoisen alhaiseksi painaman hinnan kanssa pyrkiessään kannattavaan liiketoimintaan. Tämän vuoksi se keskittyy uutuuslaitteellaan vain yritysmarkkinoille, niiden kannalta keskeisiin toimintoihin ja palveluihin. HTC tarjoaa laitteen mukana myös esimerkiksi lisämaksutta kuudeksi kuukaudeksi Vive Sync -VR-taapamis- ja yhteistyöpalvelun.

HTC Vive Focus 3:ssa on Vive Pro 2:n tavoin 2448×2448 pikselin tarkkuuden näyttö kummallekin silmälle yhteensä 5K-tason resoluutiolla, mutta virkistystaajuus on 90 hertsiä. Näkökenttä yltää 120 asteeseen. Liikeseuranta on sisäänrakennettu laitteeseen, ja käsien seuranta on tulossa päivityksenä.

Suorituskyvystä vastaa Qualcomm Snapdragon XR2 -piiri, joka perustuu Snapdragon 865:n pohjalle. Suorituskyky on siis paljon parempi kuin aiemmassa Snapdragon 835:llä varustetussa HTC Vive Focus Plussassa. Akunkestoksi luvataan kaksi tuntia, ja akku on tarvittaessa myös helposti vaihdettavissa. 30 minuutin pikalataus tuo täyttää akun tyhjästä 50 prosentin varaukseen.

Sovelluksia yrityskäyttöön Vive Focus 3:lle on tarjolla Vive Business AppStore -sovelluskaupassa.

Itsenäisen toiminnan lisäksi Vive Focus 3 on liitettävissä tietokoneen näytöksi Vive Business Streaming -toiminnolla, joka toistaiseksi perustuu langalliseen yhteyteen. Langaton versio on tulossa myöhemmin.

HTC Vive Focus 3 -ohjaimet.
HTC Vive Focus 3 -ohjaimet.