HTC julkisti 459 euron Desire 22 Pro -älypuhelimen - varustettu langattomalla latauksella ja IP67-luokitellusti pöly- ja vesitiiviillä rakenteella

HTC julkisti pitkästä aikaa uuden älypuhelimen myös Suomen markkinoille.

Taiwanilainen Android-älypuhelinten pioneeri HTC oli vielä vuosikymmen sitten puhelinmarkkinoiden kärkinimiä, mutta sittemmin yhtiö ei pysynyt mukana kilpailussa ja keskittyi älypuhelinten sijaan vahvemmin esimerkiksi virtuaalilaitteiden markkinoille Vive-tuotteillaan.

Alkuvuoden aikana raporteissa ja osin HTC:n lupauksissakin esillä on ollut HTC:n paluu huippupuhelinten markkinoille, mutta nämä odotukset ovat nyt osoittautuneet yliammutuiksi. HTC:n julkistama Desire 22 Pro -älypuhelin sijoittuu ominaisuuksiltaan älypuhelinten keskiluokkaan. Lisäksi se on suunniteltu toimimaan yhdessä HTC:n Vive Flow -virtuaalilasien kanssa.

HTC Desire 22 Pro on tullut jo ennakkotilattavaksi sen omasta verkkokaupasta. Suomen osalta puhelimen hinta on 459 euroa ja toimitukset alkavat 1. elokuuta. Lisäksi Desire 22 Pro on ennakkotilattavissa yhdessä läpinäkyvän suojakuoren, Vive Flow -virtuaalilasien sekä HTC:n True Wireless Earbuds -kuulokkeiden kanssa 873 euron hintaan. Tässä hinnassa on 15 prosentin alennus verrattuna Desire 22 Pron ja Vive Flow -lasien hintaan erikseen ostettuna.

HTC Desire 22 Pron saa tilattua pakettina yhdessä muiden laitteiden ja suojakuoren kanssa.
HTC Desire 22 Pron saa tilattua pakettina yhdessä muiden laitteiden ja suojakuoren kanssa.

HTC Desire 22 Pro on varustettu Qualcommin Snapdragon 695 -järjestelmäpiirillä, joka on tuttu monista muistakin vuoden 2022 keskihintaisista Android-älypuhelimista. RAM-käyttömuistia Desire 22 Prossa on 8 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 gigatavua, jota voi laajentaa jopa 1 teratavun microSD-muistikortilla.

HTC Desire 22 Prossa on 6,6 tuuman LCD-näyttö 20,1:9-kuvasuhteen 2412×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella. Sormenjälkilukija on sijoitettu virtapainikkeeseen puhelimen oikealla sivulla. Takaa löytyvät 64 megapikselin pääkamera f/1,79-aukolla, 13 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2,4-aukolla sekä 5 megapikselin syvyyskamera f/2,4-aukolla. Edessä on 32 megapikselin kamera f/2,0-aukolla.

Desire 22 Pro on varustettu 4 520 milliampeeritunnin akulla, jonka osalta tuettuna on 18 watin Quick Charge 3.0 -pikalataus kuin myös langaton lataus. Lisäksi Desire 22 Pro tukee muiden laitteiden lataamista käänteisellä langattomalla latauksella.

Painoa Desire 22 Prolla on 205,5 grammaa ja mitat ovat 166,3 x 76,9 x 9,4 millimetriä. Ilahduttavasti Desire 22 Pro on IP67-luokitellusti pöly- ja vesitiivis.

Käyttöjärjestelmäversiona Desire 22 Prossa on Android 12.

HTC Desire 22 Pro ja Vive Flow -virtuaalilasit.
HTC Desire 22 Pro ja Vive Flow -virtuaalilasit.

HTC markkinoi Desire 22 Prota ”täydellisenä kumppanina” yhtiön lokakuussa 2021 julkistamille Vive Flow -virtuaalilaseille. Desire 22 Prossa on HDCP 2.2 -tuki, joka mahdollistaa sisällön peilaamisen esimerkiksi Twitchistä, Disney+:sta ja Netflixistä suoraan Vive Flow -laseihin. Lisäksi Vive Flow -lasit on mahdollista ladata Desire 22 Pron käänteisellä langattomalla latauksella.

”HTC Desire 22 Pro tarjoaa fantastisen paketin ominaisuuksia upeasta näytöstä tehokkaaseen kamerakokoonpanoon, mikä tekee siitä monipuolisen mihin tahansa käyttöön. HTC Desire 22 Pro avaa myös uusia mukaansatempaavia kokemuksia täydellisenä kumppanina Vive Flow’lle – olipa kyse sitten kollegoiden tapaamisesta virtuaalitodellisuudesta tai omasta yksityisestä elokuvateatteristasi missä tahansa”, kommentoi HTC:n tuotepäällikkö Shen Ye.

HTC Desire 22 Prossa on myös sovelluksia HTC:n Viverse-virtuaalimaailman käyttämiseksi. Mukana on myös kryptolompakkotoiminto, joka mahdollistaa Ethereum- ja Polygon-tokenien tallentamisen.