HP esitteli järeän viisikiloisen pelikannettavan

HP on esitellyt ensimmäisen sen Omen-pelitietokoneiden sarjaan kuuluvan kannettavan tietokoneensa, Omen X Laptop PC:n.

Omen X -kannettavan sisään on pakattu tehokasta tekniikkaa: mukana on 7. sukupolven Intel Core i7 -suorittimet, parhaimmillaan NVIDIAn GeForce GTX 1080 -näytönohjain, jopa 32 gigatavua DDR4-RAM-muistia ja erilaisia tallennustilavaihtoehtoja. mukaan lukien SSD, SSD+HDD tai 2x SSD RAID0 -asennus. Mielenkiintoisesti Omen X:stä on pyritty tekemään myös helpommin päivitettävä: sen pohjassa on läpinäkyvä ikkuna, joka paljastaa vaihdettavissa olevat kiintolevy-, SSD- ja RAM-muistit. Ulkonäköön oman lisänäyttävyytensä tuovat myös kahdeksan eri alueen RGB LED -valoefektit sekä samoin kustomoitavissa olevat näppäimistövalot.

17 tuuman näytön Omen X:ssä saa valita joko 1080p-tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella tai suuremmalla 4K-tarkkuudella, kummassakin tapauksessa NVIDIAn G-Sync-tuella.

Omen X:n näppäimistö on mekaaninen ja näppäinten liikerata on mittavat 2,5 millimetriä.

Oman X:stä löytyy mekaaninen näppäimistö.
Oman X:stä löytyy mekaaninen näppäimistö.

HP panostaa uutuutensa markkinoinnissa myös ylikellotukseen, joka ei kannettavissa tietokoneissa ole aivan yleistä. Omen X:ssä on kaksi suurikokoista tuuletinta sekä joissakin malleissa myös integroitu höyrykammio sekä neljä 3,5 millimetrin lämpöputkea viilennyksen vauhdittamiseksi. Kannettavaan on saatavilla myös lukitsematon Core i7-7820HK -suoritin.

Liitäntöjen osalta HP Omen X tarjoaa HDMI 2.0A -liitännän HDR-tuella ja mahdollistaa kahden lisänäytön liittämisen myös USB-C- ja Mini DisplayPort -liitännöillä, minkä lisäksi mukana on myös virtaliitäntä, Ethernet-verkkoliitäntä, 3 perinteistä USB 3.0 -liitäntää, SD-muistikorttilukija, DTS Headphone:X -tuellinen kuulokeliitäntä sekä mikrofoniliitäntä.

Järeän ominaisuuslistansa vastapainoksi Omen X on myös varsin kookas ja painaa viitisen kiloa.

Omen X -kannettava on saapumassa myyntiin marraskuussa. Lähtöhinta täällä on 2 999 euroa, jolla saa Intelin neliytimisen Core i7-7700HQ:n, GeForce GTX 1070:n ja 16 gigatavua RAM-muistia.

Järeä varustelu näkyy Omen X:ssä myös järeänä kokona.
Järeä varustelu näkyy Omen X:ssä myös järeänä kokona.