HP julkisti joukon uusia Fortis-läppäreitä - tehty kestämään kolhuja ja roiskeita

HP on esitellyt liudan uusia Fortis-kannettavia. Vetonaulana ovat vankka runko ja kohderyhmänä opiskelijat.

HP:n Fortis-kannettavia on saatavilla sekä Windows 11 -ohjelmistolla että Chrome OS:llä. Läppärit soveltuvat valmistajansa mukaan etenkin nykyaikaiseen opiskeluun, jossa tietokonetta käytetään myös luokkahuoneen ulkopuolella.

HP Fortis G10 Chromebook.

Kaikissa uutuuksissa on IP41-luokitus roiskeilta suojaamassa sekä tanakka muovirunko MIL-STD-luokituksella. HP:n mukaan näppäimistöt kestävät jopa 350 millilitran vesiannoksen vaurioitumatta, minkä ohella USB-C-liitäntöjä ja kulmia on vahvistettu.

HP ProBook Fortis G9 ja Fortis G10 sekä HP Pro x360 Fortis G9 ja G10 ovat Windows 11 -vaihtoehtoja. Kahdessa ensin mainitussa on 14-tuumaiset näytöt, kun taas HP Pro -malleissa paneeli on pienempi, 11-tuumainen.

HP Fortis G9 Q Chromebook.

Fortis G9 -malleihin on saatavilla Celeron- ja Pentium-suorittimia, Fortis G10 -läppäreihin taas Intelin 12. sukupolven i3- ja i5-suorittimia. Fortis G10 -mallit tukevat myös Wi-Fi 6E -yhteyksiä, kun taas G9-verrokkeihin on saatavilla valinnainen mobiilidatayhteys.

HP ProBook Fortis G9 ja Fortis G10 sekä HP Pro x360 Fortis G9 ja G10 saapuvat myyntiin kevään 2022 aikana.

HP Fortis G9 Q Chromebook on uutuuksista siroin.

Samalla HP esitteli kaksi uutta Chromebookia: HP Fortis G10 Chromebook ja HP Fortis G9 Q Chromebook.

Fortis G10 Chromebookissa on 14-tuumainen näyttö, ja suorittimiksi on tarjolla parhaimmillaan Intelin Pentium-sarjalaisia. Näyttö taipuu 180 astetta, ja 88 asteen kamera kahden mikrofonin tukemana mahdollistaa HP:n mukaan sujuvan etäopiskelun. Käytettävissä ovat myös valinnaiset 4G-yhteydet.

HP Fortis G9 Q Chromebook taas on varustettu 11-tuumaisella näytöllä ja Qualcommin Snapdragon 7c -suorittimella. Kyseessä on ohuin ja kevyin uutuus, joka HP:n mukaan soveltuu etenkin pilvipohjaiseen opiskeluun. Läppärin kerrotaan lisäksi käynnistyvän sekunneissa. Myös Fortis G9 Q Chromebook tukee valinnaisia 4G-yhteyksiä.

HP Fortis G10 Chromebook ja HP Fortis G9 Q Chromebook saapuvat myyntiin kevään aikana. Hinnoista ja tarkemmista aikatauluista kerrotaan myöhemmin.