Honor on esitellyt Magic6 Pro -huippupuhelimensa kansainvälisesti Barcelonassa järjestetyssä lanseeraustilaisuudessa ennen Mobile World Congress -messuja.
Suomessa Honor Magic6 Pro on saapumassa markkinoille maaliskuun aikana. Magic6 Pron suositushinta on 1 299 euroa 12+512 gigatavun muistiversiona. Ennakkomyynti alkaa 11. maaliskuuta ja saataville Magic6 Pro tulee virallisesti 21. maaliskuuta.
Varhaisen ostajan etuna 28. huhtikuuta asti kaupan päälle saa Honor Pad X9 LTE -tablettilaitteen sekä 100 watin SuperCharge -pikalaturin (arvo yhteensä 338 euroa).
Euroopassa Magic6 Pron värivaihtoehdot ovat musta lasisella takapinnalla ja vihreä Epi Green, jossa on takana kuvioitu tekonahkapinta sekä kullanväriset sivut ja kamerakohouman reunus.
Lisäksi Honor on tuomassa markkinoille myös Magic6 Prosta aiemman Magic V2 RSR:n tavoin Porsche Design Honor Magic6 RSR -erikoisversion. Siitä Honor tarjosi nyt vasta ensivilkaisun, ja täysi esittely tapahtuu vasta myöhemmin.
Magic6-sarjan huippupuhelinten ensijulkistus Kiinassa tapahtui jo 11. tammikuuta. Euroopan markkinoille huippumalleista saapuu vain parempi Magic6 Pro ilman Magic6-perusmallia.
Magic6-sarjasta Honor toi jo ensimmäisenä 22. tammikuuta Suomessa myyntiin edullisemman, keskihintaluokkaan sijoittuvan Magic6 Liten.
Magic6 Prossa Honor on jälleen panostanut runsaasti kameroihin, minkä lisäksi siinä on tarjolla muutenkin viimeisintä huipputekniikkaa näytön ja Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3:n kiihdyttämän suorituskyvyn osalta. Lisäksi puhelimen MagicOS 8 -ohjelmistossa hyödynnetään entistä enemmän tekoälyä.
Ominaisuuksiensa ansiosta Magic6 Pro on saanut ensimmäisenä älypuhelimena viisi eri DxOMark Gold Label -merkintää kameran, selfie-kameran, akun, näytön ja äänentoiston osalta.
Magic6 Prossa on 6,80 tuuman LTPO AMOLED -näyttö 2800×1280 pikselin tarkkuudella, joustavasti mukautuvalla 1-120 hertsin virkistystaajuudella ja 1,07 miljardin sävyn väritoistolla. Näytön kirkkaus yltää tyypillisesti 1 600 nitiin sekä huipussaan älypuhelimissa toistaiseksi ennätykselliseen 5 000 nitiin.
Myös silmäystävällisyyteen Honor on jälleen panostanut. PWM-kirkkaudensäätö toimii poikkeuksellisen korkealla 4 320 hertsin taajuudella vähentäen rasitusta silmille, näytön värilämpötila voi mukautua vuorokausirytmin mukaisesti ja lisäksi näyttö suodattaa sinistä valoa.
Näyttö Magic6 Prossa on myös jälleen neljältä reunalta kaareva, mikä tarkoittaa kevyttä kaartuvuutta myös näytön ala- ja yläreunassa pidempien sivureunojen merkittävämmän kaartumisen ohella. Näytön pintana on NanoCrystal Shield -erityislasi, joka on Honorin mukaan peräti kymmenkertaisesti tavanomaista lasia kestävämpää sen sisältämien nanokristallikiteiden ansiosta. Rakenne muuten on IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis.
Muotoilussa Magic6 Prossa Honor on vienyt edeltävistä Magic-huippupuhelimista tuttua muotokieltä eteenpäin. Takana huomio kiinnittyy edelleen kookkaaseen pyöreään kamerakohoumaan, jota ympäröi tyylitelty reunus.
Kamerakokoonpano Magic6 Prossa on erittäin mielenkiintoinen.
50 megapikselin pääkamera rakentuu 1/1,3″-koon OmniVision OVB9000 -kennolle ja sisältää vaihtuvan f/1,4-2,0-aukkokoon sekä optisen kuvanvakaimen. Myös 122 asteen ultralaajakulmakamera on tarkkuudeltaan 50 megapikseliä ja varustettu f/2,0-aukolla.
Takakamerakolmikosta yllättävin on telekamera, joka on tarkkuudeltaan peräti 180 megapikseliä 1/1,49″-koon kennolla. Periskooppirakenteinen telekamera tarjoaa 2,5x optisen zoomin, mutta korkea tarkkuus mahdollistaa tarkat kuvat korkeammillakin zoom-tasoilla. Tarjolla on yhä digitaalista zoomia 100x-tasolle asti jo edeltävässä Magic6 Pron tavoin. Telekamerassa on f/2,6-aukko ja optinen kuvanvakain.
Honor on parantanut kameroiden toimintaa uudistetulla Honor AI Motion Sensing Caputre -toiminnolla, joka mahdollistaa muun muassa nopeiden urheilusuoritusten, kuten hyppimisen, tanssin ja kamppailulajien tarkan kuvaamisen tekoälyn avustuksella.
Etupuolelta Magic6 Prosta löytyy myöskin automaattitarkenteinen 50 megapikselin kamera 90 asteen kuvakulmalla ja f/2,0-aukolla ja lisäksi 3D ToF -syvyyskamera. Android-älypuhelinten joukossa yhä melko poikkeuksellisella tavalla Honor Magic6 Pro tukee edelleen 3D-kasvojentunnistusta, minkä lisäksi käytettävissä on myös sormenjälkilukija näytön alla.
Sekä taka- että etukameroilla videokuvaus onnistuu parhaimmillaan 4K-tarkkuudella (takana nopeus 30 / 60 fps, edessä 30 fps).
Magic6 Pro on varustettu Qualcommin viimeisimmällä huippuluokan Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirillä.
Snapdragon 8 Gen 3 tuo merkittävästi lisää suorituskykyä edeltäjäänsä verrattuna. Peruslaskennassa suorituskyky on kasvanut Snapdragon 8 Gen 2:sta jopa 30 prosentilla ja graafisessa suorituskyvyssä jopa 25 prosentilla, tai säteenseurannan osalta jopa 40 prosentilla. Lisäksi Qualcomm on panostanut Snapdragon 8 Gen 3:ssa erityisesti tekoälyyn, mikä mahdollistaa esimerkiksi generatiivisen tekoälymallien suorittamisen itse laitteessa pilvipalveluiden sijaan. Hexagon NPU -neuroverkkolaskentayksikkö on jopa 98 prosenttia entistä nopeampi ja 40 prosenttia energiatehokkaampi.
Honor Magic6 Pron 5 600 milliampeeritunnin toisen sukupolven pii-hiiliakku tukee 80 watin pikalatausta, joka täyttää tyhjän akun jopa vain 36 minuutissa. Lisäksi tuettuna on 66 watin langaton pikalataus. Akunkestoa osaltaan on pidentämässä Honor E1 -virranhallintapiiri.
5G-mobiiliverkkoyhteyden lisäksi Magic6 Prossa on tuki Wi-Fi 7:lle (2,4 ja 5 GHz), Bluetooth 5.3:lle sekä NFC-lähiyhteydelle. Yhteyksien toimintaa on parantamassa Honorin itse kehittämä C1+:ksi nimetty RF-piiri. Ominaisuuksiin kuuluvat myös stereokaiuttimet sekä infrapunalähetin kauko-ohjainkäyttöön. Ainoa liitäntä on USB-C, joka tukee USB 3.2 Gen 1 -tiedonsiirtonopeutta (5 Gbit/s).
Honor Magic6 Pron mitat ovat 162,5 x 75,8 x 8,9 millimetriä ja paino 229 grammaa lasipinnalla tai 225 grammaa tekonahkapinnalla.
Honorin uusi Android 14 -käyttöjärjestelmäversioon perustuva MagicOS 8.0 -ohjelmisto debytoi Magic6 Prossa.
Päivityslupauksena Magic6 Prolle on luvattu neljä merkittävää versiopäivitystä sekä viisi vuotta tietoturvapäivityksiä.
MagicOS 8.0:ssa on panostettu erityisesti tekoälyyn sekä aikeita ennakoivaan käyttöliittymään. Honor on kertonut MagicOS 8.0:n tarjoavan parannuksia erityisesti neljällä osa-alueella, jotka ovat älykkäät yhteydet, suorituskyky, yksityisyys ja turvallisuus sekä visuaalinen estetiikka.
Honor hyödyntää MagicOS 8.0:n osana Metan avoimen koodin LlaMA-tekoälymallia Magic6 Prossa eri generatiivisen tekoälyn toimintoihin. Tekoälymalli on optimoitu toiimaan yhdessä Qualcommin kanssa sen Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirille.
MagicOS 8.0:n tavoitteena on tarjota käyttäjälle toimintoja ja palveluja tarpeita ja aikeita ennakoiden sen sijaan, että järjestelmä toimisi vasta käyttäjän pyynnöstä.
MagicOS 8.0:ssa esitellään Magic Portal -toiminto, joka mahdollistaa tekoälyyn pohjautuen erilaisia pikavalintoja helposti yhdellä pyyhkäisyllä valittavaksi sekä jouhevamman käytettävyyden. Magic Portal tunnistaa esimerkiksi osoitteet ja muuttaa ne Google Mapsiin vieviksi linkeiksi.
Magic Portal toimii Honorin mukaan muutamina esimerkkeinä yhdessä muun muassa Googlen ja Metan sovellusten ja X:n kanssa. Yhteensä tuettuja merkittäviä sovelluksia on yli sata.
Tekoäly MagicOS 8.0:ssa voi paikantaa videosta tietyn kohdan sitä kuvailevan pyynnön perusteella pelkkien kuvien etsimisen lisäksi.
Käyttöliittymän kannalta MagicOS 8.0:ssa on mukana Magic Capsule -toiminto, joka esittää ilmoituksia ja päivittyviä tietoja sovelluksista etukamerareiän ympärille. Lisäksi mukana on uusi valmiustilanäyttö, joka aktivoituu, kun puhelin asetetaan valmiustilassa vaaka-asentoon.
Monien muiden Android-ohjelmistojen jo mahdollistamalla tavalla MagicOS 8.0:ssa myös Honor on avannut lukitun näytön näkymän monipuolisemmin muokattavaksi mitä tulee ulkoasuun esimerkiksi fontin ja muun viimeistelyn osalta.
Lisäksi MagicOS 8.0:ssa on parannettu suorituskykyä ja käyttöliittymän animaatioita kehitetty sulavammaksi.
MagicOS 8.0:ssa on kehitetty eteenpäin myös edeltävässä MagicOS-versiossa esiteltyjä laitteiden välisen yhteistoiminnan ominaisuuksia. MagicRing-yhteystoiminnon kerrotaan olevan jopa 25 prosenttia enegiatehokkaampi sekä peräti 500 prosenttia nopeampi.