Harman Kardonilta tulossa älykaiutin – sisältää Microsoftin Cortana-virtuaaliavustajan

Amazonilla on Echonsa, Googlella Homensa ja Applella huhutusti pian oma Siri-älykaiuttimensa. Microsoftin virtuaaliavustaja Cortana tulee myös älykaiuttimiin, ja ensimmäisten joukossa mukaan on ehtimässä Harman Kardon omalla Invoke-kaiuttimellaan.

Samsungille yritysoston jälkeen nykyisin kuuluvan Harman Kardonin Invoke muistuttaa muodoltaan Amazonin Echoa, jonka menestys Yhdysvalloissa käynnisti suurten teknologiayhtiöiden kilpajuoksun älykaiuttimiin.

Invoke-kaiutin on tulossa saataville syksyllä 2017. Harman Kardon korostaa taustansa myötä erityisesti kaiuttimen äänentoiston laadukkuutta. 360 asteen kaiutinjärjestelmä sijaitsee metallisen kaiutinritilän piilossa. Tarjolle on nähtävästi tulossa erilaisia värivaihtoehtoja.

Älyn kaiuttimeen tuo Microsoftin Cortana, joka toiminnallisuudeltaan vastaa karkeasti esimerkiksi Applen Siriä. Cortanalta voi kysyä ja pyytää erilaisia asioita. Lisäksi sen kautta onnistuu musiikin ohjaus puheella sekä älykodin eri laitteiden hallinta. Cortana yhdistyy myös Microsoftin muihin palveluihin ja Invoke-kaiuttimella voikin soittaa ja vastaanottaa Skype-puheluja.

Microsoft aikoo kertoa myöhemmin tällä viikolla Build-kehittäjätapahtumassaan lisää myös Cortana-laitteita mahdollistavasta tarjonnastaan.