GoProlta uutuuksia: kaksi vedenkestävää kameraa ja lennokki

Action-kameroistaan tunnettu GoPro on esitellyt kaksi uutta kameramallia. Yhtiön uusi lippulaiva on GoPro Hero5 Black, ja sen rinnalla esiteltiin myös pieni Hero5 Session.

GoPro Hero5 Black.

Kärkimalli Hero5 Black on varustettu kahden tuuman kosketusnäytöllä ja se ottaa parhaimmillaan 12 megapikselin kuvia, tarvittaessa myös RAW-formaatissa. Kamera on varustettu myös sisäänrakennetulla GPS-paikannuksella sekä elektronisella kuvanvakautuksella. Hero5 Black on vedenkestävä aina 10 metriin saakka ilman erillistä koteloa, ja tukee ääniohjausta. Ääniohjaus toimii aluksi seitsemällä eri kielellä, mutta lisää kieliä tulee myöhemmin. Kameratallentaa 4K-videota 30 ruutua sekunnissa tai Full HD -tarkkuutta enimmillään 120 ruutua sekunnissa.

GoPro Hero5 Black.

Toinen uutuus on pieni Hero5 Session, joka myös tallentaa 4K-videota 30 ruudun sekuntinopeudella tai enintään 10 megapikselin kuvia. Huippumallin tavoin myös Session on vedenkestävä ja tukee ääniohjausta.

GoPro Hero5 Session.

Sekä Hero5 Black että Session tukevat uutta GoPro Plus -pilvipalvelua, johon kamerat voivat automaattisesti ladata kuvat ja videot kun kameran akkua ladataan. Kuukausimaksullinen pilvipalvelu tarjoaa mahdollisuuden muokata ja jakaa materiaalia tietokoneen tai mobiililaitteen kautta. Viisi dollaria, eli noin 4,5 euroa kuukaudessa maksava pilvipalvelu tulee kuitenkin aluksi tarjolle vain Yhdysvalloissa.

Hero5 Blackin suositushinta on 430 euroa ja toimitukset alkavat 2. lokakuuta. Hero5 Sessionin toimitukset alkavat samana päivänä ja sen suositushinta on 330 euroa.

GoPro Karma.

Uusien kameroiden lisäksi GoPro esitteli myös muutamia muita uutuuksia. GoPro Karma on sekä nelimoottorinen lennokki että käsiteline GoPro-kameroille. Kokonaisuuteen kuuluu kolmeakselinen vakautin, jota voi käyttää niin lennokissa, erilaisissa GoPro-telineissä ja -kiinnikkeissä kuin käsivaraltakin kuvatessa. Lennokkia ohjataan kosketusnäytöllä varustetulla kauko-ohjaimella. Karman toimitukset alkavat 23. lokakuuta ja sen suositushinta on 870 euroa. Vakaajan voi ostaa myös erikseen 330 euron hinnalla.

GoPron uutuuksia on myös Quik Key, avaimenperänäkin toimivan muistikortinlukija,jonka voi yhdistää suoraan älypuhelimeen. Yhdessä GoPron oman sovelluksen kanssa voi kameran muistikortille tallennetut kuvat ja videot muokata älypuhelimessa. Lisäksi GoPro esitteli REMOn, ääniohjattavan kaukosäätimen, jota voi käyttää uusien ääniohjausta tukevien Hero5-kameroiden ohjaamisen.