Google esitteli pienen Clips-kameran: tallentaa tärkeät hetket automaattisesti

Google on esitellyt uuden Google Clips -kameran, joka ottaa kuvia automaattisesti. Sen sijaan, että käyttäjän pitäisi kameran kanssa tähtäillä ja odottaa sopivia hetkiä, koneoppimisen avulla Clips osaa kuvata oikeat hetket automaattisesti.

Kasvojen tunnistuksen ansiosta Google Clips osaa esimerkiksi kuvata juuri tärkeimpiä henkilöitä ja napata mahdollisimman selkeitä kuvia. Tarkalleen ottaen kamera ottaa lyhyitä, äänettömiä videoita 15 ruudun sekuntinopeudella, ja näistä videoista voi älypuhelimella jälkikäteen joko tallentaa lyhyitä leikkeitä tai ottaa talteen yksittäisiä ruutuja valokuvina.

Googlen mukaan automaattisesti toimiva Google Clips on erityisen kätevä lasten ja muiden perheenjäsenten sekä lemmikkieläinten kuvaamiseen. Pienikokoinen ja helposti eri paikkoihin sijoitettava kamera voi tallentaa otoksia arjen tilanteista, jotka muuten saattaisivat jäädä tallentamatta.

249 dollarin hintaan myyntiin tuleva kamera sisältää 12 megapikselin kennon ja 130 asteen linssin sekä kahdeksan gigatavun sisäänrakennetun tallennusmuistin. Kamera toimii Googlen Pixel-puhelimien, Applen iPhone 8 -puhelimien sekä Samsungin Galaxy S7- ja S8-puhelimien kanssa. Leikkeet siirtyvät kamerasta puhelimeen Wi-Fi-yhteydellä.