Google haluaa helpottaa kodin langattoman verkon ongelmia – tällainen on Google Wifi

Google on ennakkohuhujen mukaisesti esitellyt uuden, älykkään reitittimen langattomille WLAN-verkoille. Uutuus kantaa yksinkertaisesti nimeä Google Wifi.

Erityistä Google Wifissä on mahdollisuus laajentaa kodin langaton verkko helposti kattamaan koko asunto tai talo. Reitittimen käyttöönotto ja laajennettavuus on tehty yksinkertaiseksi ja reititin toimii yhdessä avustavan sovelluksen kanssa. Sovellus auttaa sijoittelemaan reitittimiä kotiin niin, että signaali on mahdollisimman vahva koko kodissa.

Lisäksi Google Wifille on saatavilla oheissovellus, jolla voi ohjata myös verkkoon kytkettyjä laitteita. Esimerkkinä esittelytilaisuudessa kerrottiin perheen yhteisestä ruokailuhetkestä. YouTube-videoita katsovat teinit saa ruokapöydän ääreen, kun Wifi-sovelluksen kautta keskeyttää videon katselun hetkeksi.

Google Wifin ennakkomyynti Yhdysvalloissa alkaa marraskuussa ja toimitukset joulukuussa. Yhden reitittimen hinta on 129 dollaria (115 euroa) ja kolme laitetta saa 299 dollarilla (266 euroa). Muiden maiden saatavuus ja hinnat selviävät myöhemmin.