Google julkisti uusia Nest-valvontakameroita ja -ovikellon - uutuudet toimivat akun avulla, mikä helpottaa asentamista

Google on julkistanut joukon uusia kodin Nest-valvontakameroita ja -ovikellon.

Uutuuksista Nest Cam (akku) on Nest-tuotteiden ensimmäinen ulko- tai sisätiloihin tarkoitettu akulla varustettu kamera ja Nest Doorbell (akku) puolestaan ensimmäinen akkukäyttöinen ovikello. Valonheittimellä varustettu akullinen Google Nest Cam on uusi lisäys Nest-valvontakameroiden valikoimaan ja toisen sukupolven Google Nest Cam (langallinen) on tuoteperheen edullisin langallinen, sisäkäyttöön tarkoitettu kamera.

Uutuuksien hinnat ovat:

  • Google Nest Cam (akku): 199,99 euroa
  • Google Nest Doorbell (akku): 199,99 euroa
  • Google Nest Cam valonheittimellä (akku): 299,99 euroa
  • Google Nest Cam Indoor (2. sukupolvi, ei akkua, langallinen): 99,99 euroa

Akkukäyttöiset Nest Cam ja Nest Doorbell ovat ennakkotilattavissa muun muassa Google Store -verkkokaupasta tästä päivästä alkaen ja tulevat saataville 24. elokuuta. Nest Cam valonheittimellä ja langallinen Nest Cam Indoor, ovat saatavilla myöhemmin tänä vuonna.

Nest Doorbell -ovikello. LED-valo painikkeen ympärillä syttyy, kun ovikelloa lähestytään.
Nest Doorbell -ovikello. LED-valo painikkeen ympärillä syttyy, kun ovikelloa lähestytään.

Googlella on uutuuksien myötä nyt valikoimissaan Nest-valvontakamera ja ovikello akulla varustettuna, joka helpottaa niiden asentamista, kun viereen ei tarvita enää pistorasiaa eikä tarvetta ole johtojen vetämiselle. Halutessaan myös akkukäyttöisiin laitteisiin voi kuitenkin lisätä erikseen ostettavan virtajohdon, mikä mahdollistaa samalla myös jatkuvan 24/7-videohistorian Nest Aware Plus -tilauksella.

Akunkesto Nest Camissa on 1,5 kuukaudesta (20-25 tallennettua tapahtumaa päivässä) jopa 7 kuukauteen (2-4 tallennettua tapahtumaa päivässä). Nest Doorbellissä akunkesto yltää vastaavasti 1 kuukaudesta (25-30 tallennettua tapahtumaa päivässä) jopa 6 kuukauteen (2-5 tapahtumaa päivässä). Molemmat on kestävyydeltään IP54-luokiteltu.

Uusissa tuotteissa on hyödynnetty myös tekoälyä, jonka myötä ne hälyttävät ilmoituksella vain tärkeistä tapahtumista kodissa ja sen ympärillä. Tavoitteena on ollut vähentää niin sanottuja vääriä hälytyksiä. Laitteet pystyvät myös  käsittelemään näkemäänsä suoraan laitteissa, mikä parantaa  toimintanopeuden ohella myös yksityisyyttä ja turvallisuutta.

Käyttöön on myös mahdollista ottaa omia mukautettuja alueita, jotka kamera kattaa ja joilla tapahtuvasta liikkeestä haluaa ilmoituksen. Hälytyksiä voi asettaa erikseen ihmisille, eläimille ja ajoneuvoille, ja Nest Doorbell -ovikellossa myös ovelle jätetyn paketin varalle.

Nest Doorbell on varustettu 1,3 megapikselin HDR-kameralla, joka tarjoaa 145 asteen kuvakulman, neljän LED-infrapunavalon voimin toimivalla yötilalla ja 6x zoomilla. 3:4-kuvasuhde 720p-tarkkuudella videota kuvaavassa kamerassa tarjoaa laajan pystysuuntaisen näkymän ja lähimmillään Nest Doorbellin kamera näkee vain noin 20 senttimetrin päähän ovesta. Ovikellon merkkiäänen voi asettaa toistumaan Nest-kaiuttimesta tai -näytöstä, minkä lisäksi langallisella asennuksella sen voi kytkeä olemassa olevaan ovikellon merkkiääneen.

Akulla varustettu Nest Cam ulkokäyttöön. Laite kestää luonnollisesti myös tuulta, vettä ja lunta. Kamera kiinnittyy seinässä olevaan alustaansa magneettisesti. Erikseen tarjolla on myös tiukempi kiinnitysratkaisu varkaita vastaan.
Akulla varustettu Nest Cam ulkokäyttöön. Laite kestää luonnollisesti myös tuulta, vettä ja lunta. Kamera kiinnittyy seinässä olevaan alustaansa magneettisesti. Erikseen tarjolla on myös tiukempi kiinnitysratkaisu varkaita vastaan.
Nest Cam valonheittimellä.
Nest Cam valonheittimellä.

Nest Cam (akku) on varustettu 2 megapikselin kameralla ja 1080p-tarkkuuden videolaadulla, HDR-kuvauksella, kuuden voimakkaan LED-infrapunavalon voimin toimivalla yötilalla sekä 6x zoomilla. Myös se mahdollistaa kaksisuuntaisen puheen välittymisen.

Niin uudessa Nest Doorbell -ovikellossa, akkukäyttöisessä Nest Camissa ja valonheittimellä varustetussa Nest Camissa kuin myös Nest Cam Indoorissa on myös oma varatallennus Wi-Fi-yhteyden kaatumisen varalle. Kamerat tallentavat jopa tunnin verran tapahtumia, minkä verran keskimäärin tapahtumia tulee noin viikon ajalta. Kun verkkoyhteys palaa käytettäväksi, laitteet tallentavat tapahtumat pilvipalveluun, josta ne voi katsoa.

Langallinen Nest Cam sisäkäyttöön.
Langallinen Nest Cam sisäkäyttöön.

Uudet kamerat ja ovikello ovat täysin integroitu Google Home -sovellukseen, minkä lisäksi ne toimivat yhdessä Nest Hub -näyttöjen kanssa. Kameroille saatavalla Nest Aware -tilauksella voi pidentää kameroiden tapahtumavideohistoriaa tavallisesta kolmesta tunnista 30 päivään ja Nest Aware Plussalla 60 päivään, minkä lisäksi viime mainitulla saa jatkuvan 10 päivän 24/7-videohistorian langallisiin Nest Cam -kameroihin.

Nest Aware -tilauksen hinta on 5 euroa kuukaudessa tai 50 euroa vuodessa ja Nest Aware Plus -tilauksen 10 euroa kuukaudessa tai 100 euroa vuodessa. Ensimmäisen kuukauden saa maksutta.

Nest Cam -valvontakameroissa ja Nest Doorbell -ovikellossa on myös LED-merkkivalo, joka kertoo, kun kamera lähettää videosisältöjä Googlen pilvipalveluun.

Googlen mukaan uusissa Nest-tuotteissa on käytetty valmistuksessa laajasti kierrätysmateriaaleja. Esimerkiksi akullisessa Nest Camissa vähintään 47 prosenttia ja Nest Doorbellissa vähintään 45 prosenttia muoviosista on peräisin kierrätysmateriaaleista.

Aiemmista laitteista Nest Hello -ovikello nimetään tässä uutuuksien rinnalla uudelleen, ja tunnetaan jatkossa nimellä Nest Doorbell (langallinen).

Langallinen Nest Cam toisena värivaihtoehtona..
Langallinen Nest Cam toisena värivaihtoehtona..