Google julkisti Nest Wifi Pron - mesh-verkkojärjestelmä Wi-Fi 6E -tuella

Google on julkistanut uuden Nest Wifi Pro -Wi-Fi-reitittimen.

Nest Wifi Pro tulee Suomessa myyntiin 27. lokakuuta lumenvalkoisena värivaihtoehtona. Yhden reitittimen hinta Suomessa on 235 euroa ja kolmen reitittimen pakkauksen 469 euroa.

Tärkeänä uudistuksena uusi Nest Wifi Pro toimii nyt myös 2,4 ja 5 gigahertsin taajuuksien ohella 6 gigahertsin taajuudella Wi-Fi 6E -tuen ansiosta. Teoreettisesti nopeamman yhteyden lisäksi uudella taajuudella on vähemmän ruuhkaa, mikä myös osaltaan mahdollistaa entistä paremmin toimivan verkkoyhteyden.

Tuki Wi-Fi 6E:lle on alkanut yleistyä jo parhaimmin varustelluissa älypuhelimissa.

Nest Wifi Pro on Googlen nopein langaton mesh-Wi-Fi-verkkojärjestelmä. Sen yhdistetty nopeus on jopa 4,2 Gbit/s, joten se tarjoaa jopa kaksi kertaa nopeampia yhteyksiä kuin aiempi malli Wi-Fi 6:lla. Useampi Nest Wifi Pro -laite luovat yhdessä mesh-verkon käyttämällä 6 gigahertsin taajuusaluetta verkon muodostamiseen. Yksi reititin kattaa 120 neliömetrin pinta-alan ja kolme reititintä yhdessä jopa 320 neliömetriä.

Nest Wifi Prossa on myös kaksi 1 Gbit/s Ethernet -porttia kiinteitä yhteyksiä varten.

Google on panostanut Nest Wifi Prossa myös muotoiluun, joka on yksinkertaisen elegantti. Kiiltäväpintainen Nest Wifi Pro sulautuukin helposti osaksi muuta sisustusta.

Nest Wifi Pro on muotoilultaan yksinkertaisen elegantti.
Nest Wifi Pro on muotoilultaan yksinkertaisen elegantti.
Nest Wifi Pro takaa.
Nest Wifi Pro takaa.

Googlen muiden Wi-Fi-järjestelmien tapaan Nest Wifi Pro priorisoi automaattisesti tärkeitä toimintoja, jolloin esimerkiksi videopuhelujen pitäisi toimia sulavammin ja vakavammin. Ruuhkatilanteissa Nest Wifi Pro optimoi verkkoliikennettä vaihtamalla taajuutta automaattisesti. 

Nest Wifi Pro myös etsii proaktiivisesti ongelmia ja diagnosoi niitä. Se voi esimerkiksi kertoa, jos viallisen Ethernet-johdon vaihtaminen voi parantaa verkon suorituskykyä.

Nest Wifi Pron hallinta tapahtuu Google Home -sovelluksella. Sen kautta voi esimerkiksi määrittää laitteita tietyille perheenjäsenille Google ja keskeyttää Wi-Fi-yhteyden näihin laitteisiin milloin tahansa. Lapsilukon avulla on mahdollista lisätä lapsille Wi-Fi-aikataulu ja rajoittaa netinkäyttöä esimerkiksi nukkuma- ja ruoka-aikoina. Perheen Wi-Fi-asetuksista voit myös estää kiellettyä sisältöä.

Nest Wifi Pro mahdollistaa myös vierasverkon luomisen, minkä ansiosta verkon salasanaa ei tarvitse jakaa vieraille.

Yhteensä Nest Wifi Pro -järjestelmä tukee jopa 300 yhdistettyä laitetta. Pian tulossa olevan Matter-älykotistandardin tuen avulla Nest Wifi Pro yhdistää myös Matter-laitteet toimimaan saumattomasti Google Homen kanssa. Nest Wifi Pron sisäänrakennettu Thread-reunareititin yhdistää älylaitteiden Thread-mesh-verkon Wi-Fi-verkkoon.

Nest Wifi Pro tukee myös automaattisia tietoturva- ja suorituskykypäivityksiä, jotka parantavat turvallisuutta. Vastuullisuus on huomioitu materiaaleissakin: Nest Wifi Pron kuoressa on käytetty painon mukaan laskettuna yli 60-prosenttisesti kierrätettyjä raaka-aineita.