Google julkisti kokonaisuudessaan uuden tablettilaitteensa - tällainen on Pixel Tablet, joka toimii telakan kanssa myös kodin älykeskuksena

Google on viimein julkistanut kokonaisuudessaan uuden Pixel Tablet -tablettilaitteensa Google I/O -tapahtumassa.

Google vilautti ensi kerran tablettilaitesuunnitelmiaan jo toukokuussa 2022 viime vuoden Google I/O -tapahtumassa ja hieman laajemmin Pixel Tabletin ominaisuuksia esiteltiin lokakuussa 2022 Pixel 7 -älypuhelinten ja Pixel Watch -älykellon täyden julkistuksen rinnalla. Pixel Tabletin markkinoilletuloa on kuitenkin saatu odottaa, mutta nyt odotus on päättymässä.

Pixel Tablet tulee saataville kesäkuussa. Ennakkotilaukset avautuvat ensimmäisillä markkinoilla heti julkistuksen jälkeen. Yhdysvalloissa hinta on alkaen 499 dollaria ja Euroopassa 679 euroa.

Suomen markkinoille Google ei Pixel Tabletia ole virallisesti esitellyt, mutta se saattaa ilmestyä myöhemmin jälleenmyyjien valikoimiin.

Google toimittaa Pixel Tabletin mukana telakan, joka muuntaa laitteen kodin älykeskukseksi tarkoitukseen räätälöidyllä käyttöliittymällä. Telakka lataa Pixel Tabletia ja sisältää kaiuttimen. Pixel Tabletin lanseerausta säestää uudistettu Google Home -sovellus. Pixel Tabletissa on myös Chromecast-toiminto sisäänrakennettuna, joka mahdollistaa sisällön helpon ohjaamisen sen näytölle muista laitteista.

Pixel Tabletissa on 10,95 tuuman LCD-näyttö 16:10-kuvasuhteella ja 2560×1600 pikselin tarkkuudella. Näytön kirkkaus yltää 500 nitiin. Näyttöä ympäröivät samankokoiset reunukset sen eri puolilla. Näyttö tukee USI 2.0 -standardin mukaisia kyniä.

Suorituskyvystä Pixel Tabletissa vastaa odotetusti syksyllä 2022 Pixel 7 -puhelimissa debytoinut Google Tensor G2 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalta löytyy 8 gigatavua LPDDR5-tyypin RAM-käyttömuistia, 128 tai 256 gigatavua sisäistä UFS 3.1 -tyypin tallennusmuistia sekä Titan M2 -turvapiiri. Pixel Tabletin USB-C-portti tukee USB 3.2 Gen 1 -tiedonsiirtoa.

Sekä edessä että takana Pixel Tabletissa on 8 megapikselin kiinteätarkenteiset kamerat 84 asteen kuvakulmalla, 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,0-aukolla. Lisäksi ominaisuuksiin kuuluvat myös sormenjälkilukija, neljä kaiutinta, kolme mikrofonia sekä kattavat yhteydet Wi-Fi 6 -tuella, Bluetooth 5.2:lla ja UWB (ultra wideband) -tuella. Omaa mobiiliverkkoyhteyttä Pixel Tabletiin ei kuitenkaan saa.

Akunkestoksi Pixel Tabletille luvataan 12 tuntia videoiden suoratoistossa sen 27 wattitunnin akulla.

Google Pixel Tabletin värivaihtoehdot.
Google Pixel Tabletin värivaihtoehdot.

Pixel Tabletissa on 100-prosenttisesti kierrätetystä alumiinista valmistettu runko, jonka pinnassa on Googlen mukaan posliinia muistuttava nanokeraaminen pinnoite. Saataville Pixel Tablet on tulossa kolme värivaihtoehtona, jotka ovat harmaanvihreä Hazel, vaalea Porcelain sekä punertava Rose.

Pixel Tabletin mitat ovat 258 x 169 x 8,1 millimetriä ja paino 493 grammaa.

Käyttöjärjestelmäversiona Pixel Tabletissa on markkinoille tullessaan Android 13. Google lupaa tuoda viisi vuotta Pixel-päivityksiä, käytännössä siis ainakin tietoturvapäivityksiä.

Lisävarusteena Google tarjoaa Pixel Tabletille suojakuoren, jossa on myös sisäänrakennettu käännettävä seisontatuki.

Google Pixel Tablet Case -suojakuori.
Google Pixel Tablet Case -suojakuori.