Garminilta joukko uusia juoksuälykelloja: Forerunner 955 Solar ensimmäinen juoksukello aurinkolatauksella, Forerunner 255 -mallistossa useita vaihtoehtoja

Garmin on julkistanut uudet juoksuälykellonsa Forerunner 955:n ja Forerunner 955 Solarin sekä Forerunner 255 -malliston.

Uutuudet ovat jo myynnissä Garminin omassa verkkokaupassa.

Garminin mukaan Forerunner 955 Solar on sen ensimmäinen aurinkolatauksella varustettu juoksukello. Power Glass -aurinkolatauslinssillä varustetun Forerunner 955 Solar-mallin akku kestää jopa 20 päivää älykello­tilassa tai jopa 49 tuntia GPS-tilassa.

Garmin Forerunner 955 Solarissa on värillinen kosketusnäyttö, ja perinteistä viiden painikkeen käyttö­liittymää voi käyttää erikseen tai yhdessä kosketusnäytön kanssa. Kello on myös varustettu useiden taajuuksien GPS / GLONASS / Galileo -monisatelliittipaikannuksella. Optisen sykemittauksen lisäksi Forerunner 955 Solarissa on veren happipitoisuuden mittaus.

Garmin Forerunner 955 Solar.
Garmin Forerunner 955 Solar.

Mukana on myös useita uusia ominaisuuksia. Näitä ovat esimerkiksi sykevaihtelun tila, joka seuraa sykevälivaihtelua unen aikana ja antaa kokonaisvaltaista tietoa hyvinvoinnista ja palautumisesta, päivittäin kehon valmiudesta harjoitteluun kertova harjoitusvalmiustoiminto, joka hyödyntää tietoja muun muassa unesta, palautumisajasta ja sykevaihtelusta, sekä aamuraportti, jossa älypuhelimeen liitetty kyllo näyttää päivän säätiedot, harjoitus­ehdotuksia sekä unta ja sykevaihtelun tilaa koskevat tiedot. Raporttia voi muokata niin, että näkee vain itseä kiinnostavat tiedot.

Lisäksi tarjolla on kisawidget, jossa on kaikki kilpailuun valmistautumiseen tarvittavat tiedot samassa paikassa, muun muassa suoritusennuste annetun reitin perusteella, kisapäivän sääennuste ja lähtölaskenta. Kun kilpailu on merkitty kalenteriin, päivittäin ehdotetut harjoitukset mukautuvat kilpailusuunnitelmaan.

Real-time stamina -ominaisuus puolestaan seuraa kehon rasitusta reaaliaikaisesti juoksu- tai pyöräilylenkin aikana. Juoksudynamiikka-anturia tai HRM-Pro-sykevyötä (lisävarusteita) käytettäessä, kello laskee jatkuvasti reaaliaikaisesti, miten paljon voimaa kohdistuu maahan juoksun aikana.

Kellossa hyödynnetään Garminin nykyisin omistaman, suomalaisen Firstbeat Analyticsin tuottamia suoritus- ja harjoittelutyökaluja.

Reittejä voi suunnitella ennakkoon ja ladata reittityökalun avulla Garmin Connect -palvelussa. Käytössä on Trendline-reititys suosituimmuuden mukaan paikallisten käyttämiä reittejä pitkin. Reittejä voi luoda myös esimerkiksi Strava- ja Komoot-alustoilla ja synkronoida kelloon. Ominaisuudet auttavat myös esimerkiksi pysymään oikeassa juoksutahdissa ja kertovat nousuista.

Aktiivisuus- ja harjoitustoimintojen ohella Forerunner 955 Solar sopii musiikin kuunteluun (jopa 2.000 biisin lataus Spotifysta, Amazon Musicista tai Deezeristä), tukee Garmin Pay -lähimaksuja, esittää ilmoitua paritetusta Android- tai iPhone-puhelimesta.

Forerunner 955 -kelloissa on 1,3 tuuman transflektiivinen memory in pixel -näyttö 260×260 pikselillä. Näytön pintana on Corning Gorilla Glass DX -lasi, runko on vahvistettua polymeeria ja painoa Forerunner 955 -kelloilla on 53 grammaa. Vedenkestävyydeltään kello on 5ATM-luokiteltu vedenpitäväksi 50 metriin asti.

Forerunner 955 Solar on saatavissa nyt 669 euron suositushinnalla. Forerunner 955 ilman aurinkolatausta on saatavissa 569 euron suositushinnalla. Värivaihtoehtoja ovat musta ja tummanharmaa. Toimitukset käynnistyvät kesäkuun aikana.

Garmin Forerunner 255.
Garmin Forerunner 255.

Garminin edullisempaa juoksuälykellomallistoa uudistaa Forerunner 255 -mallisto.

Forerunner 255S ja Forerunner 255S Music ovat saatavissa 41 millimetrin rungolla ja Forerunner 255 ja Forerunner 255 Music 46 millimetrin rungolla.

Edeltävään Forerunner 245 -mallistoon pohjautuvissa Forerunner 255 -juoksuälykelloissa on seuraavat uudet ominaisuudet:

  • Aamuraportti sisältää päivän säätiedot, harjoitusehdotuksia sekä unta ja sykevaihtelun tilaa koskevia tietoja. Raporttia voi muokata niin, että näkee vain itseä kiinnostavat tiedot.
  • Kattava tritahlontuki: harjoitteluun saa vaihtelua triathlon- ja multisport-lajiprofiilien avulla. Kilpailuissa ja brick-harjoituksissa siirtymä toiseen lajiin yhdellä napin painalluksella.
  • Kisawidget tarjoaa kaikki kilpailuun valmistautumiseen tarvittavat tiedot samassa paikassa, muun muassa suoritusennuste annetun reitin perusteella, kisapäivän sääennuste ja lähtölaskenta. Kun kilpailu on merkitty kalenteriin, päivittäin ehdotetut harjoitukset mukautuvat kilpailusuunnitelmaan.
  • Sykevaihtelun tila -toiminto seuraa sykevälivaihtelua unen aikana ja antaa kokonaisvaltaista tietoa hyvinvoinnista ja palautumisesta.
  • Garmin Pay -lähimaksu
  • Useita GPS-yhteyksiä: kello hyödyntää useiden taajuuksien monisatelliittijärjestelmää, joten juoksutiedot paikannuksen osalta ovat aiempaa tarkempia, myös haastavassa ympäristössä.
  • Juoksuteho: juoksudynamiikka-anturin tai HRM-Pro-sykevyön (lisävarusteita) kanssa kello laskee jatkuvasti, miten paljon voimaa kohdistuu maahan juoksun aikana. Erillistä sovellusta ei tarvita.

Forerunner 255 -kelloissa on optinen sykemittaus ja veren happipitoisuuden mittaus sekä sisäänrakennettu GPS-paikannus. Body Battery -toiminto esittää energiatason, jonka avulla voi optimoida aktiivisuus- ja lepoajat. Lisäksi Kello näyttää joka aamu henkilökohtai­sen unenlaadun pisteytyksen, unen eri vaiheet sekä syke-, happisaturaatio- ja hengitystiedot unen aikana. Naiset voivat lisäksi käyttää naisen hyvinvoinnin seurantasovellusta raskauden seurantaan tai säätää tuleviin kilpailuihin tähtäävää harjoitusohjelmaa kuukautiskierron mukaan.

Myös Forerunner 255 -kelloissa hyödynnetään Firstbeat Analyticsin tuottamia suoritustietoja, kuten VO2 max, akuutti rasitus, harjoittelun tila ja harjoitusvaikutus, jotka auttavat valmistautumaan kilpailuun tai harjoitusjaksolle.

Koko viikon päivittäin ehdotetut harjoitukset tarjoavat päivittäistä opastusta siitä, mitkä harjoitukset ovat tehokkaimpia yleisen hyvinvoinnin kannalta, ja mukautuvat uuden kisawidgetin avulla asetettuihin kilpailusuunnitelmiin. Reittejä voi myös suunnitella Garmin Connect -palvelussa.

Luonnollisesti Forerunner 255 -kellot esittävät myös ilmoitukset paritetusta älypuhelimesta.

Forerunner 255 Musiciin ja Forerunner 255S Musiciin voi tallentaa jopa 500 biisiä, mukaan lukien soittolistoja Spotifysta, Amazon Musicista ja Deezeristä. Musiikkia voi kuunnella langattomilla kuulokkeilla ilman puhelinta.

Forerunner 255 -kelloissa on myös 1,3 tuuman transflektiivinen memory in pixel -näyttö 260×260 pikselillä ja Corning Gorilla Glass 3 -lasilla. Painoa kelloilla on 49 grammaa ja vedenkestävyydeltään ne ovat 5ATM-luokiteltuna vedenpitäviä 50 metriin asti.

Akunkesto Forerunner 255 -kelloissa yltää jopa 14 päivään älykellotilassa tai jopa 30 tuntiin GPS-tilassa. Runko on vahvistettua polymeeria.

Forerunner 255 ja Forerunner 255S ovat saatavissa nyt myös uusissa väreissä (vaaleansininen tai -punainen) 359 euron suositushinnalla. Forerunner 255 Music ja Forerunner 255S Music ovat nyt saatavissa mustana tai valkoisena suositushintaan 419 euron suositushinnalla. Toimitukset käynnistyvät kesäkuun aikana.