Garmin julkisti Enduro-sporttiälykellon jopa 65 päivän akunkestolla

Älykellojen akunkesto on harvemmin huippuluokkaa, mutta Garmin Endurossa tilanne on toinen.

Enduro kykenee aurinkokennojensa ansiosta jopa 65 vuorokauden käyttöaikaan älykellotilassa.

Garmin Enduro on Garminin uusin älykello, ja kuten nimikin viittaa, on se valmis kovimpiinkin haasteisiin. Endurossa on 1,4-tuumainen OLED-näyttö 280 x 280 pikselin tarkkuudella, mutta uutuuden akunkesto on sen erottava tekijä.

Akku kestää älykellotilassakin jopa kaksi kuukautta.

Garmin Enduron akkukapasiteettia ei ole tarkennettu, mutta kellossa on pienokokoinen aurinkokenno, jonka ansiosta käyttöaika yltää älykellotilassakin jopa 65 vuorokauteen yhdellä latauksella. Käytettävissä on myös kellon toimintoja rajoittava perustila, joka kestää auringon avustamana jopa vuoden päivät.

Kello tukee monipuolisesti erilaisia urheilumuotoja.

Garmin huomauttaa, että käyttöaika saattaa vaihdella huomattavasti käyttötottumusten ja säätilan perusteella.

Garmin Enduro tukee myös tavanomaisia älykellon ominaisuuksia, kuten monipuolista harjoittelun ja unen seurantaa, ilmoituksia, ympärivuorokautista sykemittausta ja veren happipitoisuuden seurantaa. Myös GPs on sisäänrakennettuna mukana.

Uutuudesta julkaistaan teräksinen ja titaaninen variantti. Ensin mainittu painaa ilman ranneketta 72 grammaa, jälkimmäinen taas 58 grammaa. Suositushinnat ovat vastaavasti 859 ja 959 euroa, ja myynti Garminin verkkokaupan kautta on jo alkanut. Kumpikin kello toimitetaan nailonista valmistetulla rannehihnalla.