Garmin julkisti autokameran, jossa on mobiiliverkkoyhteys - ajoneuvoa pystyy valvomaan reaaliajassa

Garmin on esitellyt uuden autokameran, joka auttaa estämään rikoksia ja mahdollistaa pysäköidyn auton valvonnan etäältä.

Garmin Dash Cam Live on uusi kamera autoilevalle kansalle. Sen voi asentaa autoon, jossa se valvoo kulkupeliä herkeämättä tallentaen videokuvaa 1440p-tarkkuudella.

Kamerassa on 140 asteen kuvakulma, ja sen syötettä voi aina tarvittaessa seurata reaaliajassa. Garmin Drive -sovelluksella voi lisäksi helposti varmistaa auton sijainnin, minkä ohella kamera hälyttää automaattisesti ryöstö- tai murtoyrityksen havaitessaan.

Dash Cam Livessä on LTE-mobiiliverkkoyhteys, jonka ansiosta kamera on käytettävissä etänä lähes kaikkialla. Kuvanlaatu on kirkas ja selkeä niin valoisassa kuin pimeässäkin HDR-optiikan ansiosta, Garmin lupaa.

Kamera tallentaa jatkuvasti, ja tallenteet ladataan 24 tunniksi Vault-pilvipalveluun, josta käyttäjät voivat katsella niitä tarpeen mukaan. Videopätkiin lisätään myös aika- ja sijaintitiedot.

Dash Cam Live parantaa samalla ajomukavuutta varoitellen esimerkiksi törmäyksistä ja pitäen kuljettajan ajolinjalla kaistavahtina toimien. Lisäksi kameraa voi hallita äänikomennoin, joten käsiä ei millään hetkellä tarvitse irrottaa ohjauspyörästä.

Garmin Dash Cam Live julkaistaan tammi-maaliskuussa 2023. Kameran suositushinta on 449 euroa, minkä ohella LTE-yhteysominaisuuksien, kuten Vault-pilvipalvelun, käyttö edellyttää 9,99 euroa maksavaa kuukausitilausta.

Yhteysominaisuuksia ovat esimerkiksi suora videonäkymä, sijaintipaikannus, varashälytys, hätätilanneilmoitus yhteyshenkilölle sekä videopätkien jopa 30 päivän tallennusmahdollisuus pilvipalveluun.