Garmin julkisti 309 euron inReach Messenger -satelliittiviestintälaitteen - yhdistyy älypuhelimen viestisovelluksen kanssa

Garmin on esitellyt uuden inReach Messenger -satelliittiviestintälaitteen, joka toimii yhdessä älypuhelinsovelluksen kanssa.

Satelliittiyhteydet ovat olleet esillä laajasti viime aikoina, kun Apple lisäsi tuen satelliittiyhteydellä toimiville hätäviesteille iPhone 14 -puhelimiinsa. Applen toiminto on tulossa tarjolle marraskuusta alkaen, aluksi Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Ennen Applen ilmoitusta omasta, ensi vuonna Yhdysvalloissa laajasti eri älypuhelimissa tarjolle tulevastaan palvelustaan kertoivat myös T-Mobile sekä Elon Muskin SpaceX. Ja Huawei puolestaan esitteli myös uusissa Mate 50 -puhelimissaan mahdollisuuden lähettää Kiinassa hätäviestejä satelliittiyhteydellä.

Garminilta erilaisia satelliittiviestintään pystyviä laitteita on löytynyt jo vuosien ajan. Nyt uusi Garmin inReach Messenger on tarkoitettu käytettäväksi yhdessä älypuhelimen Garmin Messenger -sovelluksen kanssa.

Garminin mukaan inReach Messenger toimii maailmanlaajuisesti. Laitteen hinta on 309 euroa Garminin verkkokaupassa, minkä lisäksi tarvitaan vielä maksullinen Garmin inReach -tilauspalvelu. Vaihtoehtoja on kolme:

  • inReach Safety: 19,99 € / kk, tai 14,99 € / kk vuositilauksella
  • inReach Safety: 39,99 € / kk, tai 29,99 € / kk vuositilauksella
  • inReach Safety: 74,99 € / kk, tai 59,99 € / kk vuositilauksella

Garmin inReach Messengeriä voi käyttää myös muihin kuin hätäviesteihin.

Hätäviestit ovat lisämaksuttomia, kuten ovat myös esimääriteltyjen viestien lähettäminen. 160 merkkiin rajoittuvia vapaamuotoisia tekstiviestejä Safety-tilaukseen sisältyy 10 kappaletta ja Recreation-tilaukseen 40 kappaletta kuukaudessa, jonka jälkeen lisäviestit maksavat 0,55 euroa kappaleelta. Expedition-tilaukseen sisältyvien viestien määrä on rajaton.

Garmin inReach Messengerin kanssa yhdistyvä älypuhelimen Garmin Messenger -sovellus toimii mobiiliverkko- tai Wi-Fi-yhteydellä niiden ollessa saatavilla, mutta mobiiliverkkojen ulottumattomissa sovellus hyödyntää älypuhelimen kanssa paritetun inReach Messenger -laitteen tarjoamia satelliittiyhteyksiä. Sovelluksessa voi luoda yksityis- ja ryhmäkeskusteluja.

Garmin Messenger -sovellus on ladattavissa Androidille Google Playsta tai iPhonelle App Storesta.

Garmin Messenger -sovellus.
Garmin Messenger -sovellus.

Hätätilanteita varten itse Garmin inReach Messenger -laitteessa on myös SOS-hätäpainike, joka lähettää viestin Garmin IERCC-keskukseen, joka on aina avoinna oleva hätäpalvelun koordinointikeskus. Samoin laitteessa itsessään on myös MIP-tekniikan (memory-in-pixel) näyttö, josta näkee viestin lähetetyn ja saapuneet vastaukset. Ominaisuuksiin kuuluvat myös (maksulliset) sääpäivitykset suoraan inReach Messengeriin tai pariliitettyyn yhteensopivaan laitteeseen.

inReach Messengerissä on myös TracBack-takaisinreititystoiminto, joka ohjaa takaisin samaa reittiä pitkin aloituspisteeseen.

Garmin inReach Messengerin akunkesto yltää 28 päivään oletusasetuksilla, joihin sisältyy sijaintitiedon välittäminen kymmenen minuutin välein.

Kestävyydeltään laite on IPX7-luokiteltu, ja testattu kestävän upotus veteen 1 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi. Painoa on 114 grammaa.

Älypuhelimen ohella Garmin inReach Messenger toimii yhdessä Garminin yhteensopivien käsi-, veneily- ja ilmailulaitteiden ja puettavien laitteiden kanssa.

Garminin inReach-laitteet ja -palvelut käyttävät Iridium-satelliittiverkostoa.