Fossil julkisti uudet Gen 6 -älykellonsa - päivittyvät uudella Wear OS -versiolla ensi vuonna

Fossil on esitellyt uudet Wear OS -älykellonsa.

Fossil Gen 6 -kellomallistossa on ensimmäisenä uusi Qualcomm-piiri.

Fossil Gen 6 -uutuudet ovat ensimmäisiä kehittyneellä Qualcomm Snapdragon Wear 4100+ -järjestelmäpiirillä varustettuja älykelloja. Verrattuna yleisempään Snapdragon Wear 4100:ään tukee plus-versio alati aktiivisena pysyviä avustavia suoritinpiirejä.

Kun tukipiiri on aina toimintavalmiudessa, eivät jatkuva sykemittaus, uniseuranta tai muut yksinkertaiset toimet turhaan kuluta pääpiirin voimavaroja, minkä pitäisi muun muassa parantaa akunkestoa.

Qualcommin mukaan Snapdragon Wear 4100+ on myös jopa 85 prosenttia tehokkaampi ja 25 prosenttia vähävirtaisempi kuin selvästi yleisempi Snapdragon Wear 3100.

Painikkeita on kolme.

Fossil Gen 6 -kellot kestävät valmentajansa mukaan aktiivikäytössä 24 tuntia, säästäväisemmällä käytöllä taas useita vuorokausia. Kelloissa on erilaisia tiloja käyttöajan pidentämiseksi, ja ne myös latautuvat nopeasti vain 30 minuutin tarjotessa 80 prosenttia varausta.

Sykemittaus on aiempaa tarkempi, Fossil kertoo.

Uutuuksissa on muistakin älykelloista tuttuja toimintoja sykemittauksesta veren happitasapainon tarkkailuun ja uniseurannasta treenitiloihin. Bluetooth 5.0 -yhteydet, GPS, Wi-Fi ja NFC ovat niin ikään saatavilla.

Kokovaihtoehtoja on kaksi, 42 sekä 44 millimetrin kellotauluilla, ja näyttö on 1,28-tuumainen. RAM-käyttömuistia on yksi gigatavu, tallennusmuistia taas kahdeksan.

Kellotaulun koko on 42 tai 44 millimetriä.

Fossil Gen 6 -älykellot julkaistaan Wear OS -käyttöjärjestelmällä. Ensi vuonna niihin on luvassa myös uudistettu Wear OS 3 -ohjelmisto, jonka Google esitteli kesällä.

Fossil Gen 6 -kellojen ennakkomyynti on nyt käynnistynyt valituilla alueilla. Eurohintoja tai Suomea koskevia saatavuustietoja ei toistaiseksi ole tarjolla, mutta Yhdysvalloissa hinnat alkavat 299 dollarista.