Fitbit julkisti uuden Versa 2 -älykellon AMOLED-näytöllä – muita uutuuksia edullisempi Aria Air -älyvaaka ja kuukausimaksullinen Fitbit Premium -palvelu

Fitbit on julkistanut Versa 2 -älykellon, Aria Air -älyvaa’an sekä uuden Fitbit Premium -palvelukokonaisuuden.

Fitbit Versa 2 on jatkoa alkuperäiselle Versa-älykellolle viime vuodelta ja design on uutuudessa säilynyt pitkälti ennallaan. Painikkeita kellosta löytyy kuitenkin alkuperäisen mallin kolmen sijaan vain yksi, kuten jo keväällä esitellyssä Versa Litessä.

Uutta kellossa on näyttötekniikan vaihtuminen AMOLED-paneeliksi, mikä tarkoittaa näytön väritoiston ja kontrastin olevan selvästi aiempaa paremmalla tasolla. Näytön kirkkaus yltää jopa 1 000 nitiin. Lisäksi myös kellon suorituskykyä on Fitbitin mukaan parannettu alkuperäisestä Versasta.

Uutena ominaisuutena Versa 2:ssa on mikrofoni, ja Versa 2 tukeekin Amazonin Alexa-virtuaaliavustajapalvelua minkä lisäksi puhumalla voi vastata viesteihin käytettäessä Fitbit Versa 2 -kelloa paritettuna Android-puhelimen kanssa.

Fitbit Versa 2 on varustettu AMOLED-näytöllä ja mikrofonilla.
Fitbit Versa 2 on varustettu AMOLED-näytöllä ja mikrofonilla.

Rungoltaan alumiininen Versa 2 tarjoaa edelleen jatkuvan sykemittauksen sekä kattavan aktiivisuus- ja uniseurannan. Palveluista mukana ovat esimerkiksi tuki Spotifylle ja Stravalle kuin myös Fitbit Pay -lähimaksut (käytettävissä Suomessa muun muassa Danske Bankin, Nordean ja Revolutin korteilla). Rakenne on vedenkestävä jopa 50 metrin syvyyteen asti ja akunkestoksi Fitbit lupaa 5+ päivää tai uudella aina päällä -näyttötilalla 2+ päivää. Sisäänrakennettua GPS-paikannusta Versa 2 ei edelleenkään sisällä.

Kaikki Fitbit-älykellot ovat saamassa päivityksenä uuden älykäs herätys -toiminnon, joka pyrkii herättämään käyttäjän unen ollessa kevyimmillään 30 minuutin aikaikkunan sisällä. Versa 2:n osalta Fitbit on myös kehittänyt uniseurantatoimintoja, ja pian kello mittaa myös hapen määrän vaihtelua verenkierrossa. Vaihtelu voi Fitbitin mukaan auttaa havaitsemaan hengityksessä nukkuessa tapahtuvia muutoksia.

Fitbit Versa 2 on jo ennakkotilattavissa Fitbitin omassa verkkokaupassa. Perusversiosta on olemassa kolme erilaista runkovärivaihtoehtoa (hiilenharmaa, usvanharmaa, kupariruusu) erilaisilla silikonirannekkeilla hintaan 199,95 euroa. Lisäksi tarjolla on hieman myöhemmin saataville tuleva Special Edition -erikoisversio kahtena runkovärivaihtoehtona ja punotulla ekstrarannekkeella (smaragdinvihreä ja luumu) 229,95 euron hinnalla.

Saataville Fitbit Versa 2 on tulossa 15. syyskuuta alkaen. Suomessa jälleenmyyjiä ovat Gigantti, Power ja XXL.

Fitbitin esittelemä Aria Air on aiempaa edullisempi älyvaaka, joka on tulossa ennakkotilattavaksi syyskuussa ja saataville lokakuussa. Vaaka synkronoi paino- ja painoindeksitiedot Fitbit-sovellukseen. Fitbit Aria Air -vaa’an hinta tulee olemaan 59,95 euroa.

Fitbit Aria Air -älyvaaka.
Fitbit Aria Air -älyvaaka.

Fitbitin aiempi Coach-tilaus korvautuu jatkossa uudella syyskuussa julkaistavalla laajemmalla Fitbit Premium -tilauksella.

Fitbit Premium tarjoaa muun muassa parempia työkaluja unen hallintaan, kuten ohjatut unisessiot ja tarkemman unenlaadun pisteytyksen, ohjattuja ohjelmia aktiivisuuteen, ruokavalioon, nukkumiseen, erilaisia haastekilpailuja, tulostettavissa olevan Fitbit-tietoraportin jonka voi jakaa lääkärille sekä lisämaksusta henkilökohtaista konsultointia painonpudotukseen ja diabeteksen hallintaan.

Fitbit Premium hinnaksi on tulossa 9,99 dollaria kuukaudessa tai 79,99 dollaria vuodessa. Euromääräisiä hintoja ei ole vielä tiedossa. Fitbit Premiumia pääsee kokeilemaan viikon ajan maksutta, ja uuden Fitbit Versa 2:n mukana seuraa pidempi 90 päivän ilmainen Fitbit Premium -kokeilujakso.

Fitbit Premium on uusi kattavampi tilauspalvelu.
Fitbit Premium on uusi kattavampi tilauspalvelu.