Fitbit julkisti hienostuneimman, teräsrunkoisen aktiivisuusrannekkeensa Luxen - saataville alkaen 149,95 eurolla

Fitbit Luxe on tavallista tyylikkämpi aktiivisuusranneke.

Googlen tätä nykyä omistama Fitbit on julkistanut toistaiseksi hienostuneimman aktiivisuusrannekkeensa, Fitbit Luxen.

Fitbit Luxe tulee ennakkomyyntiin heti Fitbitin omassa verkkokaupassa Fitbit.com-osoitteessa sekä suurimpien jälleenmyyjien verkkokaupoissa, ja saatavilla se on kevään aikana. Suositushinta on 149,95 euroa sisältäen kuuden kuukauden maksuttoman kokeilujakson Fitbit Premium -palvelusta (arvo 53,94 euroa). Kokeilujakson jälkeen Premium maksaa 8,99 euroa kuukaudessa tai 79,99 euroa vuodessa.

Amerikkalaisen jalokivibrändi gorjanan Fitbitille suunnittelema Fitbit Luxe Special Edition on ennakkomyynnissä myös tänään hintaan 199,95 euroa ja tulee saataville kesäkuussa.

Fitbit Luxessa on sulavalinjainen muotoilu ja runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Tavoitteena on ollut korumainen tuntuma, ja Fitbitin mukaan Luxen “korunomaisuus perustuu nykyaikaistettuihin, perinteisiin jalokivien työstötekniikoihin”. Luxe on myös Fitbtin tähän asti ohuin kosketusnäytöllinen aktiivisuusmittari.

Fitbit Luxen värit Orchid Platinum ja Black Graphite.
Fitbit Luxen värit Orchid Platinum ja Black Graphite.
Fitbit Luxe Special Edition yhteistyössä gorjanan kanssa.
Fitbit Luxe Special Edition yhteistyössä gorjanan kanssa.

Fitbit Luxe sisältää luonnollisesti optisen sykemittarin vuorokauden ympäri toimivalla sykeseurannalla sekä esittää tiedon päivän askeleista, kuljetusta matkasta ja poltetuista kaloreista. Erikseen seurattavaksi valittavissa on 20 erilaista liikuntaharjoitusta – lajeina esimerkiksi golf, pilates, spinning ja tennis. Rakenne on vedenkestävä, joten Fitbit Luxe sopii myös uintiharjoitusten seurantaan.

Aktiivisuusalueminuutteja mittaavan Active Zone Minutes -toiminnon avulla voi treenin aikana arvioida, koska kiristää ja koska hiljentää tahtia. Toiminto mittaa kullakin sykealueella vietettyä aikaa, mikä voi auttaa saavuttamaan suositellut viikoittaiset 150 aktiivisuusalueminuuttia.

Luxen myötä Fitbit tuo aiemmin sen älykelloissa nähdyt stressinhallinnan työkalunsa ensimmäistä kertaa aktiivisuusrannekkeisiin. Luxea, kuten kaikkia muita sykettä mittaavia Fitbitin laitteita (Charge 4, Inspire 2, Sense, Versa 2 ja Versa 3), käyttävät näkevät Fitbitin sovelluksessa jatkossa Stress Management Score -stressilukeman. Se tarjoaa päivittäin aktiivisuuteen, uneen ja sykkeeseen perustuvan arvion kehon kyvystä käsitellä stressiä.

Maksullinen Fitbit Premium -palvelu tarjoaa stressilukemasta yksityiskohtaisen erittelyn, kuten tietoa rasitustasapainosta, nukkumistottumuksista ja stressinsietokyvystä. Premium-jäsenillä on käytössään myös valikoima liikuntaharjoituksia ja lähes 200 mindfulness-harjoitusta, jotka auttavat stressinhallinnassa.

Fitbit Luxe tarjoaa ominaisuudet aktiivisuuden ja hyvinvoinnin seurantaan.
Fitbit Luxe tarjoaa ominaisuudet aktiivisuuden ja hyvinvoinnin seurantaan.

Luxe-käyttäjät voivat Fitbit-sovelluksen Health Metrics -näkymässä myös seurata muutoksia hengitystiheydessä, sykevälivaihtelussa (HRV), leposykkeessä, ihon lämpötilassa sekä pian myös veren happipitoisuudessa (SpO2). Nämä tiedot voivat auttaa havaitsemaan merkkejä stressistä, väsymyksestä tai alkavasta vilustumisesta. Fitbit Premium antaa käyttäjälle lisäksi mahdollisuuden seurata kehitystään kuukausitasolla sekä poikkeamia henkilökohtaiselta viitealueelta.

Sisäänrakennettua GPS-paikannusta Fitbit Luxe ei sisällä, mutta se toimii yhdessä paritetun älypuhelimen GPS:n kanssa.

Aktiivisuuden ja stressin seurannan lisäksi Fitbit Luxe sopii myös unen seurantaan. Sleep Score auttaa hahmottamaan unenlaatua pidemmän aikavälin kuluessa ja nukkumaanmenomuistutukset voivat auttaa muodostamaan säännöllisemmän unirutiinin. Premium-jäsenet saavat yksityiskohtaisempia analyysejä unestaan, ja jatkossa myös entistä henkilökohtaisempaa ohjausta omien unitottumustensa perusteella.

Fibitin työkaluista löytyvät myös ruoan, nesteen ja painon kirjaaminen sekä kuukautisterveyden seuranta. Premium-käyttäjät näkevät yli 60 uutta, ravintoon liittyvä sisältöä, muun muassa terveellisiä reseptejä. Fitbit-sovelluksen uuteen veren glukoosin seurantaan voi kirjata glukoositasonsa ja seurata sen vaihtelua päivän aikana. Tämä ominaisuus on saatavilla vast Yhdysvalloissa ja tulossa joihinkin Euroopan maihin myöhemmin.

Luxea käytetään sen AMOLED-kosketusnäytön kautta. Terveys- ja kuntoiluominaisuuksien lisäksi Luxessa on muita toimintoja, kuten herätykset, sekuntikello ja ajastin. Lisäksi se osaa esittää puhelu-, tekstiviesti- ja muut älypuhelinilmoitukset, älä häiritse -mahdollisuudella.

Akunkeston kerrotaan yltävän tyypillisessä käytössä jopa viiteen vuorokauteen.

Fitbit tuo Luxelle saataville myös erilaisia lisävarusterannekkeita 29,95 – 89,95 euron hinnoilla. Näitä ovat eri väreissä kaksi kertaa ranteen ympäri kiertyvä nahkaranneke, metallilinkkiranneke, mesh-metalliranneke sekä punottu kangasranneke.

Fitbit Luxen värit Lunar White / Soft Gold ja Classic Peony / Soft Gold.
Fitbit Luxen värit Lunar White / Soft Gold ja Classic Peony / Soft Gold.
Fitbit Luxen sivuprofiili.
Fitbit Luxen sivuprofiili.