Ensimmäinen Puma-älykello julki – myös kolme Michael Kors -älykellouutuutta

Puma on julkistanut ensimmäisen älykellonsa IFA-messuilla Berliinissä. Tänään päivänvalon näki myös kolme Michael Kors -brändättyä älytiukua.

Urheiluvaatemerkkinä parhaiten tunnettu Puma on julkistanut ensimmäisen älykellonsa. Puma Watchissa on 1,19-tuumainen AMOLED-kosketusnäyttö, 512 megatavua RAM-muistia ja 4 gigatavua sisäistä tallennusmuistia. Järjestelmäpiirin virkaa toimittaa Qualcommin Snapdragon 3100, minkä lisäksi kellossa on luonnollisesti GPS, sykemittaus ja tuki NFC-yhteyksille.

Urheilullinen Puma Watch julkaistaan 44 millimetrin kellotaululla ja 3ATM-standardin mukaisella vedenpitävyydellä, mikä tarkoittaa, ettei uutuus sovellu uintikaveriksi. Kellossa on Android-pohjainen Wear OS, jota varten Puma on suunnitellut omia kellotaulujaan. Akku latautuu 80 prosenttiin 50 minuutissa, mutta akunkestosta ei toistaiseksi ole tietoa.

Puma Watch julkaistaan marraskuussa mustana, keltaisena ja valkoisena 275 euron suositushintaan. Kello tulee tilattavaksi Puman verkkokaupan kautta.

Michael Kors -uutuudet Lexington 2, Brandshaw 2 ja MKGO.
Michael Kors -uutuudet Lexington 2, Brandshaw 2 ja MKGO.

Michael Kors -brändättyjä kelloja esiteltiin puolestaan peräti kolme kappaletta: Lexington 2, Brandshaw 2 ja MKGO.

Lexington 2 ja Brandshaw 2 ovat tyylikkäämpiä ja ne julkaistaan metallisella rannehihnalla. Kaksikko tukee sisäänrakennetun mikrofoni-kaiutinyhdistelmän ansiosta puheluita, kunhan varta vasten niitä varten suunniteltu sovellus julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Kelloissa on Qualcommin Snapdragon 3100 ja useita akkutiloja, joilla käyttöajan saa venytettyä jopa neljään vuorokauteen.

Michael Kors MKGO puolestaan on värikkäämpi, urheilullisempi ja silikonihihnainen. Kuten Lexington 2:ssa ja Brandhaw 2:ssa, myös MKGO:ssa on Snapdragon 3100, kolme painiketta ja sykemittaus. Kaikki uutuudet julkaistaan Wear OS:llä ja älykellon perinteisillä ominaisuuksilla varustettuina.

Lexington 2:n ja Brandshaw 2:n hinnat alkavat 350 dollarista, noin 315 eurosta, kun taas MKGO maksaa 295 dollaria, noin 265 euroa. Kellot julkaistaan lokakuussa, mutta Suomen julkaisu on epätodennäköinen.