Ensimmäinen Nokia Smart TV -älytelevisio QLED-paneelilla julki - 65-tuumaisen uutuuden hinta vajaat 1 200 euroa

Nokia on lisensoinut brändinsä käyttöön muutamille kumppaneille, joista StreamView on keskittynyt älytelevisioihin ja muihin kodin älylaitteisiin.

Nyt sen tuotevalikoima on laajentunut ensimmäisellä QLED-näyttöpaneelin Nokia Smart TV:llä.

Nokia Smart TV -mallisto tuli Suomessa myyntiin aiemmin keväällä 2021. Tähän asti mallistosta on löytynyt tavanomaisilla LCD-näyttöpaneeleilla varustettuja televisioita, mutta nyt tuotevalikoima on laajentunut QLED-huippumallilla.

QLED-näyttöpaneelissa eli niin sanotussa kvanttipistenäytössä kuva tuotetaan kvanttipisteiden avulla. Näyttö on varustettu kvanttipistesuodattimella, jonka avulla näyttö on tavallista kirkkaampi, väriskaalaltaan laajempi ja esimerkiksi mustat alueet näyttävät mustemmilta. QLED tarjoaa siis samankaltaisia etuja LCD-näyttöpaneeleille kuin erilaiset OLED-näytöt.

Ensimmäinen QLED-näytöllinen Nokia Smart TV on mallikoodiltaan 6500D ja koko on 65 tuumaa. Näyttöpaneelissa on 4K Ultra HD -tarkkuus 3840×2160 pikselillä ja 60 hertsin virkistystaajuus, ja tuettuna on HDR10-laajasävyskaala.

Nokia QLED Smart TV 6500D.
Nokia QLED Smart TV 6500D.

Äänentoiston osalta Nokia QLED Smart TV 6500D tukee Dolby Digital 5.1 -tilaääntä ja televisiossa on 36 watin äänentoisto sisäänrakennetulla subwooferilla. Jalusta on säädettävä mahdollistaen television kääntämisen vasemmalle tai oikealle tarpeen mukaan.

Käyttöjärjestelmänä on muiden Nokia Smart TV -televisioiden tavoin Android TV, joka tarjoaa laajan valikoiman sovelluksia, Google Play -sovelluskaupan sekä esimerkiksi sisäänrakennetun Chromecast-toiminnon.

Teknisenä perustana Nokia QLED Smart TV 6500D:ssä on järjestelmäpiiri neljällä 1,2 gigahertsin ARM Cortex-A55 -ytimellä ja ARM Mali-470 MP3 -grafiikkasuorittimella, 1,5 gigatavua DDR3-muistia sekä 8 gigatavua tallennusmuistia (eMMC). Liitäntöinä on 3x HDMI (1x ARC), 2x USB 2.0, digitaalinen optinen audioliitäntä, VGA, kuulokeliitäntä, Ethernet-verkkoliitäntä sekä CI+-korttipaikka. Langaton yhteystuki kattaa Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac:n (2,4 ja 5 GHz) sekä Bluetooth 4.2:n.

Nokia QLED Smart TV 6500D:stä löytyy virittimet niin antenni-, kaapeli- kuin satelliittilähetyksiin (DVB-T2, DVB-C, DVB-S2).

Television mukana toimitetaan Bluetooth-kaukosäädin, joka tukee äänikomentojen käyttöä ja sisältää taustavalaistuksen.

Nokia QLED Smart TV 6500D:n suositushinta on 1 199,90 euroa ja se on saatavilla StreamView’n oman verkkokaupan kautta sekä valituilta jälleenmyyjiltä Suomessa.

Nokia QLED Smart TV 6500D sivusta.
Nokia QLED Smart TV 6500D sivusta.