DJI julkisti uudet RS 4 -sarjan gimbal-kameravakaimensa

DJI on esitellyt uusia gimbal-tyylisiä kuvanvakaimia.

RS 4 Prossa on mukana lidar-sensori esimerkiksi etäisyyksien mittaamista varten.

DJI RS 4  ja RS 4 Pro ovat uusia gimbal-kuvanvakaimia sekä harraste- että ammattikäyttöön. Molemmat tarjoavat vakaan kuvan olosuhteista riippumatta, ja uudistuksia aiempiin vakaimiin on tuotu muun muassa vaakasuunnassa tapahtuvaan kuvaamiseen. Uusilla RS 4 -vakaimilla voi esimerkiksi lukita osan akseleista kuvaamisen helpottamiseksi.

DJI RS 4 soveltuu enintään kolme kilogrammaa painaville kameroille.

Vakaimissa on fyysisiä painikkeita kameran ominaisuuksien hallinnointiin, ja joystick-tyylisellä ohjaimella voi nyt hallinnoida sekä itse vakainta että kameran zoomia. Molemmissa vakaimissa, RS 4:ssä ja RS 4 Prossa, on lisäksi 1,8-tuumainen OLED-näyttö, jonka niin ikään voi tarvittaessa lukita virhekomentojen estämiseksi.

Kaksikko tukee DJI:n neljännen sukupolven kuvanvakautusta, ja käyttöaika kohoaa jopa 29 tuntiin yhdessä RS BG70 -lisäakun kanssa, joka tosin on ostettava erikseen. Ilman lisäosaa käyttöaika on 12 tuntia, DJI kertoo.

Peruspakkauksen sisältö. Saatavilla on myös paremmin varusteltuja Combo-paketteja.

DJI RS 4 ja RS 4 Pro ovat teknisesti samankaltaisia, mutta Pro-mallissa on mukana myös muun muassa etäisyyksien hahmottamisessa käytettävä lidar-sensori. Lisäksi RS 4 soveltuu enintään kolmen kilogramman kuvausjärjestelmpille, hieman kookkaampi Pro taas jopa 4,5 kilogramman kokoonpanoille.

DJI RS 4 ja DJI RS 4 Pro ovat jo saatavilla DJI:n verkkokaupassa. Hinnat alkavat 569 ja 899 eurosta. Saatavilla on myös muun muassa lisäakkuja sisältävät Combo-paketit.