DJI julkisti pienikokoisen Mini 2 -dronen - kuvaa 4K-videota ja toimii laajemmalla alueella

DJI on esitellyt uuden pienikokoisen valokuvauskopterin. Mini 2 tukee nyt myös 4K-videokuvausta.

DJI Mini 2 on seuraaja suositulle Mavic Mini -kuvauskopterille. nimensä mukaisesti se on pienikokoinen, mutta silti varsin kattavasti varusteltu. Edeltäjästään poiketen se tukee videokuvausta 4K-tarkkuudella (30 fps) sekä valokuvausta 12 megapikselin tarkkuudella.

Alemmalla 1080p-tarkkuudella videokuvaus tukee myös nelinkertaista zoomia, joka päästää helposti lähemmäs kuvattavaa kohdetta.

Kopteri on kevyt ja pienikokoinen, mutta tehokas.

Mini 2:n kantama on niin ikään huomattavasti pidempi kuin Mavic Minillä, noin 9,9 kilometriä. Kopterin lentoaika on noin 31 minuuttia yhdellä latauksella, ja videokuvan luvataan olevan vakaata kolmiakselisen gimbal-järjestelmän ansiosta. Lisäksi kopteri kykenee lentämään vakaasti jopa 29-38 kilometriä tunnissa puhaltavasta tuulesta huolimatta.

DJI:n mukaan Mini 2 sopii hienosti aloittelijoillekin. Sitä lennetään yksinkertaistetun DJI Fly -älypuhelinsovelluksen avulla, jonka kautta myös videoiden ja valokuvien muokkaaminen sekä jakaminen tapahtuvat.

DJI Mini 2 taittuu kasaan kuljetusta varten.

Sovellus on saatavilla sekä Androidille että iOS:lle.

Vain 249 gramman painoinen DJI Mini 2 on nyt saatavilla DJI:n verkkokaupasta 479 euron hintaan yhdellä akulla. Kolme akkua, kantokassin ja lataustelakan sisältävä Fly More -paketti maksaa 619 euroa.