DJI julkisti pienikokoisen Mavic Air 2 -drone-lennokin – aiempaa parempi kamera ja pidempi lentoaika

Kameralennokeistaan tunnettu DJI on julkistanut uuden pienikokoisen Mavic Air 2 -lennokkinsa. Se sisältää edeltäjäänsä verrattuna paremmat kamerat ja uusia ominaisuuksia tarjoten samalla pidemmän lentoajan.

DJI:n Mavic Air -kuvauskopteri nousi julkistuksensa jälkeen suuren yleisön suosioon pienikokoisuutensa ja verrattain edullisen hintansa ansiosta. Nyt DJI on julkistanut mallille seuraajan, Mavic Air 2:n, joka sisältää muun muassa uudistetun 48 megapikselin kamerasensorin (f/2.8-aukko). Älypuhelimistakin tuttuun tapaan kamera vangitsee valokuvia oletuksena 12 megapikselin tarkkuudella, mutta myös 48 megapikselin tarkkuus on valittavissa.

Kameralla voi kuvata enintään 4K-laatuista videota (60 fps) tai 4K HDR -videota (30 fps). Panoraamakuvien ottaminen on niin ikään mahdollista, ja myös tällöin vastavalossa kuvanlaatua parantava HDR-teknologia on käytettävissä. Kopteri tukee myös automaattisia kuvaustiloja esimerkiksi lumisille ja metsäisille alueille sekä auringonnousuille ja -laskuille.

Pienokokoinen kopteri taittuu kasaan kuljettamista varten.
Pienokokoinen kopteri taittuu kasaan kuljettamista varten.

Mavic Air 2 ei käytä useimpien lennokkien tavoin Wi-Fi-yhteyksiä. Ne on korvattu DJI:n omalla OccuSync-tekniikalla, jonka tulisi parantaa sekä kantavuutta että käyttöaikaa. Yhdellä akulla Mavic Air 2 pysyykin ilmassa jopa 34 minuuttia, DJI lupailee.

Mavic Air 2 sisältää myös ensimmäisenä valokuvauskopterina AirSenseksi ristityn toiminnon, joka varoittaa lennättäjiä lähistöllä liikennöivistä lentokoneista parantaen näin lentoturvallisuutta. Edeltäjänsä tavoin Mavic Air 2 osaa myös väistää esteitä. AirSense on aluksi saatavilla vain Pohjois-Amerikassa.

Ohjain on uudistettu.
Ohjain on uudistettu.

DJI on varustanut Mavic Air 2:n myös uudistetulla ohjaimella, jossa ei enää ole pitkiä, törröttäviä antenneja. Ohjaimen yläpuolella on perinteisesti paikka älypuhelimelle. Mavic Air 2 tukee GPS:ää ja useita automaattisia lentotiloja. Lisäksi kopteri palaa lennättäjänsä luo yhdellä napin painalluksella.

Ulkoisesti Mavic Air 2 on Mavic Airia muistuttava, mutta rahtusen kookkaampi. Kopteri on jälleen helppo taitella kokoon kuljettamista varten.

DJI Mavic Air 2 julkaistaan ensimmäisillä markkinoilla ja DJI:n verkkokaupassa 11. toukokuuta. Kuvauskopteri maksaa 849 euroa, ja saatavilla on myös 1 049 euron Fly More -paketti lisäakkuineen ja vaihtopropelleineen. DJI varoittaa, että koronaviruspandemia saattaa vaikuttaa Mavic Air 2:n saatavuuteen.