Creative julkisti poikkeukselliset nappikuulokkeet - varustettu ensimmäisinä kiinteillä xMEMS-kaiuttimilla

Creative on vastikään esitellyt kahdet uudet nappikuulokkeet.

Ne ovat ensimmäiset laatuaan kiinteillä xMEMS-kaiuttimilla.

Creativen Aurvana Ace ja Aurvana Ace 2 ovat markkinoiden ensimmäiset täyslangattomat nappikuulokkeet, joissa on niin kutsutut kiinteän xMEMS-kaiuttimet. Käytännössä MEMS-teknologiassa (Micro Electro Mechanical System) on hyödynnetty puolijohteista tuttua valmistustapaa, minkä tulisi parantaa äänenlaatua tehden siitä muun muassa kirkkaampaa.

Creativen kuulokeuutuuksien kaiutinten rakenne poikkeaa useimmista kuulokkeista.

Käytännössä MEMS-teknologian saapuminen täyslangattomiin nappikuulokkeisiin saattaa olla merkittävä tapaus, sillä sen tulisi erilaisine tuotantomenetelmineen mahdollistaa entistä laadukkaampi äänentoisto yhä matalammissa hintaluokissa.

Kahden Aurvana Ace -uutuuden 10-millimetrisissä kaiutinelementeissä onkin eräänlainen hybridirakenne, joka tuottaa ääntä aina viidestä hertsistä 40 kilohertsiin yltävällä taajuudella. Käytössä ovat myös aktiivinen, mukautuva melunpoisto (ANC), Bluetooth 5.3 sekä tuki korkealuokkaisen äänenlaadun mahdollistaville LC3-, AptX- ja AptX Adaptive -äänikoodekeille.

Creative Aurvana Ace.
Creative Aurvana Ace 2.

Kuulokkeet ovat IPX5-luokituksen mukaisesti roisketiiviit, ja akunkestoksi mainitaan 24 tuntia latauskotelon tuottama käyttöaika mukaan luettuna.

Aurvana Ace 2 on sisamalliaan edistyneempi siinä mielessä, että se sisältää tuen myös AptX Lossless -äänikoodekille, jonka tulisi teoriassa tarjota häviötön äänenlaatu (16-bittinen ääni, 44,1 kilohertsiä). Lisäksi käytössä on melunpoistoa parantavaa Qualcomm Adaptive ANC -teknologiaa.

Creative Aurvana Ace ja Aurvana Ace 2 ovat jo ennakkotilattavissa Creativen verkkokaupasta 149,99 ja 179,99 euron hintaan. Toimitusten on määrä alkaa 12. joulukuuta.