Uusi BlackBerry-puhelin julkistettiin - sisältää tuttuja elementtejä mutta ei täysnäppäimistöä

Uusi BlackBerry Motion -puhelin on nyt virallisesti julkistettu. Kiinalaisen TCL:n uutuus on täyskosketusnäyttöpuhelin, eli monista muista BlackBerry-malleista poiketen se ei sisällä fyysistä täysnäppäimistöä.

BlackBerry Motionissa on 5,5 tuuman IPS LCD -näyttö 1920×1080 pikselillä, Qualcommin kahdeksanytiminen Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka. Mahdollista on myös kahden SIM-kortin käyttö. Virtaa tarjoaa kookas 4 000 milliampeeritunnin akku, jonka pikalataus käy Quick Charge 3.0 -laturilla 50 prosentin varaukseen 40 minuutissa.

Takakameran tarkkuus on 12 megapikseliä suurella 1,55 mikronin pikselikoolla. Aukon koko on f/2,0 ja takakameraa tukee kaksisävyinen LED-kuvausvalo. Etukamera on tarkkuudeltaan 8 megapikseliä, pikselikooltaan 1,12 mikronia ja aukon kooltaan f/2,2.

Puhelimen rakenne on ensimmäisenä BlackBerrynä ikinä IP67-luokiteltu pölyn- ja vedenkestäväksi, eli puhelin kestää upotuksen metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi. Tuttuun BlackBerry-tapaan takapinta on pehmeää, hyvän otteen tarjoavaa materiaalia puhelimen rungon olleessa alumiinia. Sormenjälkitunnistin löytyy etupuolelta kotinäppäimestä.

Käyttöjärjestelmäversiona BlackBerry Motionissa on toistaiseksi Android 7.1.1 Nougat. Oreo-päivitys on kuitenkin tulossa ensi vuoden puolella. BlackBerry-puhelinten tapaan myös uutuudessa on panostettu yrityskäyttö- ja turvallisuusominaisuuksiin, ja mukana on muun muassa DTEK-turvapaketti. Uusi ominaisuus on erillinen turvakansio, johon voi erillisen tunnistautumisen taakse lukita osan sovelluksista ja tiedoista.

BlackBerry-puhelimille avattiin hiljattain oma verkkokauppa, josta myös uutuuden voi todennäköisesti pian tilata myös Suomeen. Ensimmäisenä puhelin saapuu kuitenkin markkinoille Yhdistyneissä arabiemiraateissa sekä Saudi-Arabiassa vajaata 400 euroa vastaavalla hinnalla.