Apple julkisti uudet 10,5 ja 12,9 tuuman iPad Prot

Apple on esitellyt pitkään huhutun uuden iPad Pro -mallin. Uutuus tuo iPad-mallistoon uuden näyttökoon, sillä sen näytön läpimitta on 10,5 tuumaa. Näyttö on 20 prosenttia suurempi kuin tutumpi 9,7-tuumainen näyttö, mutta ulkomitoiltaan uutuus on silti lähellä aiempia 9,7-tuumaisia malleja.

Apple päivitti tänään myös 12,9 tuuman iPad Pron uudella tekniikalla.

Näytön erikoisuudet uudessa iPad Prossa eivät rajoitu vain uuteen kokoon. Näyttö sisältää tuen valkotasapainoa ympäristön mukaan muuttavalle True Tone -tekniikalle ja HDR-materiaalille sekä yltää 600 nitin kirkkauteen. Uusi malli tukee Apple Pencil -ohjauskynää, jonka vasteaika uutuuden kanssa on vain 20 millisekuntia.

Myös näytön päivitysnopeus on merkittävästi kasvanut, sillä uutuus yltää peräti 120 hertsin virkistystaajuuteen, kun aiemmat iPad-mallit ovat päässeet vain 60 hertsiin. Uusi iPad Pro voi myös alentaa näytön virkistystaajuutta näytettävän materiaalin perusteella, mikä vähentää virrankulutusta.

 

Uuden iPadin sisällä on uusi A10X Fusion -järjestelmäpiiri, joka sisältää peräti kuusiytimisen suorittimen ja 12-ytimisen grafiikkapiirin. Uuden grafiikkapiirin sanotaan tuovan 40 prosenttia lisää tehoa aiempaan tehokkaimpaan Applen piiriin verrattuna.

Uusi iPad Pro sisältää iPhone 7:stä tutut kamerat edessä ja takana. Etukameran tarkkuus on seitsemän megapikseliä, takakameran 12 megapikseliä. Takakameran ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa f/1,8 aukkoluku sekä 4K-videokuvaus.

Akkukestoa Apple ilmoittaa uudelle iPad Pro -mallille tutut 10 tuntia. Uutuus tukee myös USB 3.0 -standardia nopeampaa tiedonsiirtoa varten sekä aiempaa nopeampaa pikalatausta Apple USB-C-latureiden kanssa. Uutuus käyttää tuttua Lightning-liitäntää.

Akkukestoa Apple ilmoittaa uudelle iPad Pro -mallille tutut 10 tuntia. Uutuus tukee myös USB 3.0 -standardia nopeampaa tiedonsiirtoa varten sekä aiempaa nopeampaa pikalatausta Apple USB-C-latureiden kanssa. Uutuus käyttää tuttua Lightning-liitäntää. Lisäksi mukana on Smart Connector -liitäntä näppäimistökotelon yhdistämistä varten.

Samalla kun Apple esitteli täysin uuden 10,5-tuumaisen iPad Pro -mallin, päivittyi myös aiempi 12,9-tuumainen iPad Pro vastaamaan tekniikaltaan uutta mallia A10X-suorittimeen. Uusi iPad Pro -mallisto tulee tarjolle 64:n, 256:n ja 512 gigatavun tallennustilavaihtoehdoilla.