Apple julkisti uuden älykellon – mukaan kaivattuja uudistuksia

Apple on tänään esitellyt toisen sukupolven älykellonsa, ja kutsuu sitä nimellä Apple Watch Series 2. Siinä missä alkuperäinen Apple Watch oli roiskevedenkestävä, kestää uusi kello myös uimista.

Päällisin puolin Series 2 muistuttaa alkuperäistä Apple Watchia, mutta tarjolla on uusi materiaali. Alumiini- ja teräsversioiden lisäksi tarjolle tulee uusi keraaminen runko, joka on neljä kertaa kovempi kuin teräs, ja tarjoaa helmiäisvalkoisen värityksen kellolle.

Sisäkaluja kellossa on uudistettu perusteellisesti. Järjestelmäpiirinä on uusi S2, joka sisältää kaksiytimisen suorittimen ja tarjoaa 50 prosenttia enemmän laskentatehoa kuin suoritin ensimmäisen sukupolven kellossa. Grafiikkapiirin teho S2:ssa on jopa kaksinkertainen alkuperäisen Apple Watchin S1-piiriin verrattuna.

Myös näyttö kellossa on laitettu uusiksi, ja Applen mukaan kyseessä on kirkkain missään Applen laitteessa nähty näyttö. Sen suurin kirkkaus on 1000 nitiä, mikä parantaa näytön luettavuutta kirkkaassa ulkovalaistuksessa.

Uusi kello on odotetusti varustettu myös sisäänrakennetulla GPS-paikannuksella, eli esimerkiksi lenkkeillessä se ei enää ole riippuvainen iPhonen GPS-sijainnista.

Käyttöjärjestelmänä Series 2 -kellossa on uusi watchOS 3.

Perusmallien lisäksi Apple tuo jälleen tarjolle myös muotitalo Hermèsin kanssa kehitetyt versiot nahkarannekkeineen, sekä Niken kanssa kehitetyt versiot innokkaille kuntoilijoille. Apple Watch Nike+ -mallit sisältävät alumiinirungon sekä erityiset rannekkeet ja kellotaulut.

Uuden Apple Watch Series 2 -malliston lisäksi myyntiin tulee myös Series 1. Kyseessä on uudella S2-järjestelmäpiirillä varustettu, tehokkaampi versio alkuperäisestä Apple Watchista.

Kellojen ennakkotilaukset ensimmäisen aallon maissa alkavat 9. syyskuuta ja toimitukset 16. syyskuuta. Hinnat Yhdysvalloissa alkavat 369 dollarista (noin 330 euroa), eli hinnankorotusta aiempien Apple Watch -mallien alkuperäisiin hintoihin tulee 20 dollaria.