Apple julkisti uuden tehokkaamman Apple TV 4K:n

Apple on esitellyt odotetusti uuden Apple TV -laitteen.

Apple TV 4K sisältää täysin uudistetun kaukosäätimen ja muutamia muitakin uutuustoimintoja.

Uunituore Apple TV 4K on varustettu yhtiön omalla, tehokkaalla A12 Bionic -suorittimella, joka kykenee muun muassa sulavaan ja tarkkaan 4K HDR -videotoistoon. Apple TV:n käyttöliittymä, tvOS, ei ole saanut merkittäviä uudistuksia, mutta itse Apple TV -laite on sen sijaan päivittynyt tehokkaammaksi.

Apple TV 4K säätää television värimaailman sopivaksi iPhone 12:n kameroita hyödyntäen.
Säädön ajaksi älypuhelin asetetaan kiinni television näyttöön.

Nimensä mukaisesti Apple TV 4K tukee luonnollisesti 4K-tarkkuutta. Värimaailman virittäminen kohdalleen on nyt aiempaa helpompaa, ja sen voi suorittaa automaattisesti iPhone 12 -älypuhelimen avulla. Apple TV hyödyntää älypuhelimen kameroita määrittäessään värimaailman juuri kunkin hetken olosuhteisiin sopivaksi.

Apple TV 4K:n uusittu kaukosäädin.

Myös kaukosäädin on täysin uusittu. Apple TV 4K:ta pääsee ohjastamaan säätimellä, jossa on aiempaa enemmän painikkeita sekä kosketuseleitä tukeva nuolipainike valikoiden selailua vasten. Siri-näppäin on siirretty säätimen oikealle laidalle, ja mukana on lisäksi televisiotakin hallinnoiva virtapainike.

Apple TV 4K tulee saataville sekä 32 että 64 gigatavun sisäisellä tallennusmuistilla varustettuna. Uutuus tukee myös tämän hetken nopeimpia ja vakaimpia Wi-Fi 6 -verkkoyhteyksiä.

Apple TV 4K maksaa Suomessa joko 199 euroa (32 Gt) tai 219 euroa (64 Gt). Uutuuden toimitukset alkavat toukokuun jälkipuoliskolla, ja kaupan päälle saa vuoden mittaisen Apple TV+ -jäsenyyden.