Apple julkisti täyslangattomat Beats Studio Buds -nappikuulokkeet - varustettu aktiivisella taustamelun vaimennuksella

Apple on julkistanut uudet täyslangattomat Beats Studio Buds -nappikuulokkeet aktiivisella taustamelun vaimennuksella.

Aluksi uutuuskuulokkeet ovat tilattavissa vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa ennen saatavuuden myöhempää laajenemista. Suomen osalta kuulokkeiden on kerrottu tulevan saataville tänä kesänä ja hinnaksi on listattu 149,95 euroa Applen omassa verkkokaupassa.

Beats Studio Buds -kuulokkeet ovat saatavilla kolmena eri värinä: musta, valkoinen sekä punainen Beats Red.

Beats Studio Buds -kuulokkeissa on aktiivinen taustamelun vaimennus sekä toisaalta ympäristön äänet läpi päästävä läpikuuluvuustila. Kuulokkeiden design poikkeaa Applen oman brändin AirPods Pro -vastamelunappikuulokkeista, sillä muoto on pyöreämpi ilman sojottavaa varsiosaa. Yksittäisen kuulokkeen paino on 5,1 grammaa ja latauskotelo painaa 48 grammaa.

Beats Studio Buds -kuulokkeet ovat varustettu halkaisijaltaan 8,2 millimetrin kaksinkertaisilla kaiutinelementeillä, jotka sijaitsevat kaksikammioisessa kotelossa, minkä pitäisi parantaa stereoerottelua ja vähentää äänen puuroutumista.

Kuulokkeiden mukana toimitetaan korvakäytävän sulkevat silikonitulpat kolmessa eri koossa.

Hipaisemalla toimivan kosketustunnistuksen sijaan kuulokkeissa on fyysiset painikkeet, joilla voi yhdellä painalluksella jatkaa tai keskeyttää toiston sekä vastata puheluun, kahdella painalluksella siirtyä seuraavaan sisältöön sekä kolmella painalluksella edelliseen sisältöön ja pitkällä painalluksella vaihtaa aktiivisen taustamelun vaimennuksen, läpikuuluvuustilan sekä näiden ominaisuuksien pois kytkemisen välillä.

Kummassakin kuulokkeessa on kolme mikrofonia, joista yksi on suuntaava mikrofoni äänen tallentamiseen ja kahta käytetään aktiivisen taustamelun vaimennuksen toimintaan.

Beats Studio Buds -kuulokkeet ja latauskotelo eri väreissä.
Beats Studio Buds -kuulokkeet ja latauskotelo eri väreissä.

Applen AirPods-kuulokkeiden tavoin uudet Beats-kuulokkeet tukevat Hei Siri -komennon tunnistusta sekä nopeaa paritusta. Beats Studio Buds -kuulokkeissa ei kuitenkaan ole Applen H1- tai W1-piiriä, vaan oma tarkemmin määrittelemätön muu piirinsä. Tämän myötä kuulokkeet eivät tue automaattista laitteen vaihtoa ja iCloud-synkronointia parituksen osalta, kuten eivät myöskään AirPods-kuulokkeiden tukemaa äänijakotoimintoa yhdestä laitteesta kaksiin kuulokkeisiin. Kuulokkeet yhdistyvät kuitenkin Applen Missä on…? -sovelluksen kanssa, mutta vain perustasolla, joka kertoo kuulokkeiden viimeisen sijainnin tai mahdollistaa äänimerkin soittamisen kuulokkeiden paikantamiseksi läheltä.

Kuulokkeiden Bluetooth-yhteys on tasoltaan luokan 1 mukainen.

Beats Studio Buds -kuulokkeille luvattu akunkesto yltää 5 tuntiin aktiivisella taustamelun vaimennuksella tai läpikuuluvuustilalla ja 8 tuntiin ilman niitä. Latauskotelosta kuulokkeet saa ladattua täyteen kahteen otteeseen, joten sen kanssa toiminta-ajat pitenevät vastaavasti 15 ja 24 tuntiin. Latauskotelon lataaminen tapahtuu sen USB-C-liitännän kautta, joten tältä osin Apple on nyt luopunut omasta Lightning-liitännästään. Applen mukaan viiden minuutin lataus antaa kuulokkeille tunnin lisää kuunteluaikaa.

Kestävyydeltään kuulokkeet on IPX4-luokiteltu eli niiden pitäisi kestää vesiroiskeita.

Android-laitteiden kanssa kuulokkeiden hallinta tapahtuu Beats-sovelluksella, joka sisältää integroidut säätimet, tietoa akun varauksesta ja mahdollistaa laitteistopäivitykset. Apple-laitteissa hallintatoiminnot ovat osa käyttöjärjestelmää. Myös Androidilla tuettuna on helppo, nopea paritus.

Beats Studio Buds -latauskotelon lataus käy USB-C-liitännän kautta. Mukana toimitetaan USB-C-USB-C-kaapeli.
Beats Studio Buds -latauskotelon lataus käy USB-C-liitännän kautta. Mukana toimitetaan USB-C-USB-C-kaapeli.
Beats Studio Buds -kuulokkeiden muoto on pyöreähkö.
Beats Studio Buds -kuulokkeiden muoto on pyöreähkö.
Beats Studio Buds -kuulokkeiden pääliosa toimii painikkeena.
Beats Studio Buds -kuulokkeiden pääliosa toimii painikkeena.