Apple julkisti 279 euron AirPods Pro -kuulokkeet aktiivisella taustamelun vaimennuksella

Apple on julkistanut uudet täyslangattomat AirPods Pro -in-ear-kuulokkeet. Uutuudet eroavat aiemmista, suureen suosioon nousseista AirPods-kuulokkeista ennen kaikkea uudella designilla ja aktiivisella taustamelun vaimennustoiminnolla. Lisäksi hien- ja vedenkestävyys on parempi.

AirPods Pro -kuulokkeet tulevat saataville keskiviikosta 30. lokakuuta alkaen ja ovat jo tilattavissa Applen omasta verkkokaupasta. Hintaa kuulokkeilla on 279 euroa. Applen verkkokaupasta ostettaessa kuulokkeiden latauskoteloon saa halutessaan ilmaisen kaiverruksen. Apple jatkaa edelleen aiempien AirPods-kuulokkeiden myyntiä 179 euron tai langatonta latausta tukevan kotelon kanssa 229 euron hintaan.

Myös AirPods Pro -kuulokkeet ovat saatavissa vain valkoisessa värissä.

Aiemmista AirPods-kuulokkeista poiketen AirPods Pro -kuulokkeet on varustettu vaihdettavissa olevilla kolmen eri koon silikonikumitulpilla, joiden ansiosta kuulokkeiden istuvuutta korviin voidaan säätää. AirPods Pro -kuulokkeissa on lisäksi erityinen ilma-aukko, joka pyrkii estämään paineen syntymistä korviin ja parantamaan näin käyttömukavuutta verrattuna moniin muihin in-ear-kuulokkeisiin.

Täysin uusi ominaisuus kuulokkeissa on aktiivinen taustamelun vaimennus, joka sulkee ympäristön äänet pois. Mukana on myös adaptiivinen taajuuskorjaus, joka säätää musiikin automaattisesti korvan muotoon sopivaksi. Vastamelua säädetään jatkuvasti 200 kertaa sekunnissa.

Erillisessä läpikuulumistilassa AirPods Pro -kuulokkeet puolestaan päästävät taas taustaäänet läpi ja auttavat hahmottamaan käyttöympäristöä. AirPods Pro ‑kuulokkeiden ulos- ja sisäänpäin suunnatut mikrofonit pystyvät torjumaan silikonitulppien ääntä eristävän vaikutuksen, jolloin ympäristön äänet kuulostavat Applen mukaan luonnolliselta kuin keskustellessasi normaalisti muiden kanssa.

Apple on kehittänyt kuulokkeille myös erillisen ominaisuuden, joka auttaa valitsemaan oikean koon mukana tulevista silikonikumitulpista.

Hien- ja vedenkestävyydeltään AirPods Pro -kuulokkeet on IPX4-luokiteltu eli ne kestävät roiskevettä. Yksittäinen AirPods Pro -kuuloke painaa 5,4 grammaa ja latauskotelo 45,6 grammaa.

AirPods Pro -kuulokkeet ja niiden latauskotelo.
AirPods Pro -kuulokkeet ja niiden latauskotelo.

AirPods Pro -kuulokkeiden latauskotelo tukee myös langatonta latausta. Applen mukaan kuulokkeet tarjoavat 4,5 tuntia kuunteluaikaa tai jopa 5 tuntia ilman aktiivista taustamelun vaimennusta tai läpikuulumistilaa. Akunkesto latauskotelon kanssa on yli 24 tuntia. Puheajaksi kerrotaan 3,5 tuntia tai 18 tuntia latauskotelolla. 5 minuutin pikalataus kotelossa antaa noin 1 tunnin kuunteluaikaa tai puheaikaa.

Latauskotelo on kooltaan 60,6 x 45,2 x 21,7 millimetriä.

Kuulokkeiden äänentoistoa parantaa Applen mukaan sen oma ”high-excursion-ääniajuri” sekä erikoisvalmisteinen laajan äänialan vahvistin. Bassotoisto on aiempia AirPods-kuulokkeita parempi ja ulottuu 20 hertsin taajuuksiin. Kuulokkeissa on kaksi suuntaavaa mikrofonia, sisäänpäin suunnattu mikrofoni, kaksi optista tunnistinta, liikkeen ja puheen tunnistava kiihtyvyysanturi sekä painallusvoiman tunnistin.

Applen aiempien 2. sukupolven AirPods-kuulokkeiden tavoin AirPods Pro -kuulokkeet on varustettu H1-piirillä ja sen myötä aina päällä olevalla, ilman käsiä toimivalla Hei Siri -toiminnolla. Kuulokkeet luonnollisesti yhdistyvät kaikkien samaan Apple ID -käyttäjätiliin kytkettyjen laitteiden kanssa jo tutuksi tulleella helpolla tavalla – yhdellä painalluksella kotelon avaamisen jälkeen.

Lisäksi kuulokkeet tukevat tuttuja kosketustoimintoja toiston hallintaan mutta kosketusanturit sijaitsevat nyt kuulokkeen varressa uudella alueella. Aktiivisen taustamelun vaimennuksen ja läpikuulumistilan välillä voi vaihtaa painamalla pitkään kuuloketta.

AirPods Pro -kuulokkeet tukevat myös tämän syksyn iOS 13 ja iPadOS 13 -käyttöjärjestelmäversioiden uusia ominaisuuksia – saapuvista viesteistä kertovaa Siriä sekä äänenjakoa yhdestä iPhonesta tai iPadista kaksiin tuettuihin AirPods- tai Beats-kuulokkeisiin.

Kuulokkeiden käyttötilaa voi helposti muuttaa iPhonesta.
Kuulokkeiden käyttötilaa voi helposti muuttaa iPhonesta.

Alta löytyvät kuvat esittelevät AirPods Pro -kuulokkeiden rakennetta.