Apple julkaisi Black Unity Bloom -urheilurannekkeen Apple Watchille – ranneke, kellotaulu ja taustakuva juhlistavat Black History -kuukautta

Apple on julkistanut uuden Black Unity Bloom -urheilurannekkeen Apple Watch -älykellolleen.

Samalla Apple on kertonut myös uudesta kellotaulusta sekä taustakuvasta iPhonelle ja iPadille.

Apple juhlistaa uusilla julkaisuillaan jo perinteiseen jokavuotiseen tapaansa helmikuussa vietettävää Black History -kuukautta, jonka aikana muistetaan tärkeitä ihmisiä ja tapahtumia tummaihoisten aseman parantamisen osalta.

Uusi Black Unity Bloom -urheiluranneke on jo tilattavissa Applen verkkokaupasta 49 euron hinnalla. Lisäksi Apple jatkaa yhä myös useiden aiempien vuosien erilaisten Black Unity -rannekkeidensa myyntiä.

Uudet Unity Bloom -kellotaulu ja -taustakuva julkaistaan ensi viikolla iOS 17.3:n, iPadOS 17.3:n ja watchOS 10.3:n osana.

Apple Watch uuden Unity Bloom -rannekkeen kanssa.
Apple Watch uuden Unity Bloom -rannekkeen kanssa.

Applen mukaan Apple Watchin Unity Bloom ‑ranneke ja ‑kellotaulu ovat saaneet innoituksensa eri sukupolvien yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on vaalia kasvua ja sinnikkyyttä, puuttua epäoikeudenmukaisuuksiin ja poistaa järjestelmän esteitä. ”Jokainen kukka symboloi totuutta, voimaa ja solidaarisuutta. Yhdessä ne kuvastavat kestävää sitoutumista oikeuden­mukaisemman maailman luomiseksi – maailman, jossa kaikki voivat kukoistaa”, Apple kuvailee.

Uusi ranneke on afrikkalais­­taustaisten taiteili­joiden ja Applen yhdessä suunnit­­telema.

Rannekkeen sisäosassa on pyöreä metallinasta, jonka keskelle on kaiverrettu kukka ja reunan ympärille sanat Power, Truth, Solidarity.

Unity Bloom -ranneke on viimeistelty yksityiskohtaisesti.
Unity Bloom -ranneke on viimeistelty yksityiskohtaisesti.

Urheiluranneke on tehty erikoisvalmisteisesta fluoroelastomeerista. Puriste­muotti­käsittelyssä rannekkeeseen syntyy pieniä muunnoksia, joiden ansiosta jokainen ranneke on erilainen. Rannekkeeseen on laserkaiverrettu jokin neljästä ainutlaatuisesta kukkakuviosta.

Uudessa Black Unity Kukoistava yhteisö ‑kellotaulussa on yksittäisiä vihreitä, punaisia ja keltaisia kukkia. Jokainen kukka alkaa kellotaulun keskeltä ja kasvaa ulospäin peittäen edellisen kukan, tunti- ja minuuttiviisarit ovat valkoiset.

Etnistä tasa-arvoa ja oikeuden­­mukaisuutta edistävällä aloitteellaan Apple tukee kansainvälisiä järjestöjä, jotka keskittyvät tuomaan esiin mustien, latinojen ja alkuperäis­kansojen yhteisöjä. Näitä ovat Boys & Girls Clubs of America, Studio Museum Harlemissa, Battersea Arts Centre, Art Gallery of New South Wales, Ghetto Film School sekä National Museum of African American Music.

Uusi Black Unity Kukoistava yhteisö -kellotaulu.
Uusi Black Unity Kukoistava yhteisö -kellotaulu.