Apple esitteli uuden Watch-älykellon mobiiliyhteydellä – watchOS 4 tuo uusia ominaisuuksia

Apple on tänään esitellyt uudet Apple Watch Series 3 -älykellot ja watchOS 4 -käyttöjärjestelmäversion. Yhtiö kertoi, että Apple Watch Series 2:n jälkeen myynti on kasvanut vuodessa 50 prosenttia. Uudesta Apple Watchista tulee saataville versio, joka tukee mobiiliverkkoyhteyksiä.

Uusi Apple Watch on saanut uudistetun tuplaydinprosessorin, jonka avulla Siri on aiempaa nopeampi. Se voi jatkossa myös kommentoida takaisin. Watchin Wi-Fi-yhteys on 85 prosenttia aiempaa nopeampi. Watch Series 3 on fyysisesti samankokoinen edeltävän sukupolven kanssa.

Mobiiliverkkoyhteyksien ansiosta Apple Watchilla voi jatkossa esimerkiksi soittaa puheluita tai kuunnella musiikkia Apple Musicin kautta. Enää musiikin ei tarvitse olla tallennettuna kellon sisäiseen tallennustilaan.

Mobiiliverkkoyhteyksillä varustettu Apple Watch ei valitettavasti ole tulossa toistaiseksi myyntiin Suomessa. Täällä myyntiin tulee Series 3 -perusversio, jonka hinta 38 millimetrin koossa on alkaen 379 euroa ja 42 millimetrin koossa 409 euroa. Ennakkotilaukset alkavat 15. syyskuuta ja toimitukset 22. syyskuuta.

Älykellot saavat myös uusia rannekkeita ja runko saa uusia värejä: uudenlaisen tähtiharmaan ja keraamisen harmaan. Uusia rannekkeita tulee muun muassa Nikeltä ja Hermèsiltä.

watchOS 4 tuo maltillisia uudistuksia Apple-kelloihin

Uudet Apple Watchit tulevat jo esiasennettuna uudella watchOS 4 -järjestelmäversiolla, joka saapuu myös päivityksenä aiemmille Apple Watcheille.

watchOS 4 sisältää lukuisia pieniä ja hieman suurempia uudistuksia Apple-kellon käyttöön: 

  • Uusia kellotauluja. Siri-kellotaulu näyttää vaihtuvia tietoja, joita Apple Watch ennakoi käyttäjän kaipaavan. Näitä ovat esimerkiksi lentotiedot, kalenteritapahtumat ja muistutukset. Päivän aikana liikkuvat ja muuttuvat Kaleidoskooppi-kellotaulut ovat uusi tyylivaihtoehto. Disney-maailmasta mukaan tulevat aiempien Mikki ja Minni Hiiren jatkoksi nyt Toy Story -hahmot.
Apple Watch saa uusia kellotauluja: vaihtuvia tietoja tarjoava Siri-kellotaulu, Kaleidoskooppi-kellotaulut ja Toy Story -hahmot.
Apple Watch saa uusia kellotauluja: vaihtuvia tietoja tarjoava Siri-kellotaulu, Kaleidoskooppi-kellotaulut ja Toy Story -hahmot.
  • Harjoittelu-sovelluksessa uusittu käyttöliittymää. Liikuntaharjoitusten seuraan tarkoitettu sovellus on saanut käyttöliittymäuudistuksen. Eri lajien seurannan voi nyt aloittaa helposti yhdellä painalluksella ja yhteen harjoitukseen voi nyt yhdistää useita eri lajeja. Uinnin seurantaa on parannettu harjoittelun ja levon seurannalla sekä eri uintityyppien matkalla ja tahdilla. Mukaan Harjoittelu-sovellukseen tulee myös uusia seurattavia lajeja, kuten HIIT-harjoittelu. Harjoittelu-sovellus asettaa Apple Watchin myös automaattisesti Älä häiritse -tilaan samalla, kun harjoituksen seuranta käynnistetään.
Harjoittelu-sovelluksen käyttöliittymä on uusittu ja uutena seurattavana lajina mukana on HIIT-harjoittelu.
Harjoittelu-sovelluksen käyttöliittymä on uusittu ja uutena seurattavana lajina mukana on HIIT-harjoittelu.
  • Kuntosalilaitteiden valmistajat, jotka ovat tuomassa Apple Watch -yhteensopivia laitteita.
    Kuntosalilaitteiden valmistajat, jotka ovat tuomassa Apple Watch -yhteensopivia laitteita.

    Synkronointi kuntosalilaitteiden kanssa. Apple Watch yhdistyy jatkossa yksinkertaisesti koskettamalla sitä tukevien kuntosalilaitteiden kanssa, jolloin nämä voivat välittää toisilleen tarkemmat syke-, nopeus- ja kaloritiedot, jotka siirtyvät Apple Watchiin ja Applen Aktiivisuus- ja Terveys-sovelluksiin.

  • Enemmän aktiivisuusmuistutuksia. Apple Watch tarjoaa aiempaa enemmän päivityksiä ja kannustusta päivän aktiivisuustavoitteen saavuttamiseksi. Mukaan tulevat myös kuukausittaiset aktiivisuushaasteet.
  • Apple Musicin automaattinen synkronointi. Apple Music -palvelun kuratoimat soittolistat synkronoituvat automaattisesti Apple Watchin kanssa.
Apple Music synkronoi jatkossa automaattisesti kelloon soittolistoja.
Apple Music synkronoi jatkossa automaattisesti kelloon soittolistoja.

watchOS 4 tulee saataville Apple Watch -älykelloille 19. päivä syyskuuta.