Adidas esitteli valon voimalla toimivat langattomat kuulokkeet

Urheilumerkki Adidas on esitellyt yhdessä Zound Industriesin kanssa kehitetyt RPT-02 SOL -kuulokkeet, jotka saavat virtansa valosta.

Adidas-brändiä ja -logoa kantavat RPT-02 SOL -kuulokkeet näyttävät pintapuolisesti tavanomaisilta sankakuulokkeilta, mutta niiden pinta on ruotsalaisen Exeger-yhtiön kehittämää Powerfoyle-materiaalia. Powerfoyle toimii aurinkopaneelin tavoin saaden virtaa myös keinotekoisesta valosta.

Kuulokkeissa on latauksen mahdollistava erikoispinnoite.

RPT-02 SOL -kuulokkeet latautuvat siis sekä ulkona että sisällä, kunhan vain on valoisaa. Mikäli olosuhteet ovat otolliset, nousee kuunteluaika jopa 80 tuntiin ilman tarvetta lataamiselle.

Kuulokkeissa on myös USB-C-liitäntä, joilla niihin saa virtaa perinteisin keinoin. Lisäksi ne ohjastavat käyttäjää mahdollisimman hyviin ”latausolosuhteisiin” ilmoittamalla, milloin lataus on käynnissä.

Adidas RPT-02 SOL -kuulokkeissa on IPX4-luokitus, joten ne kestävät roiskevettä ja hikeä. Äänenvoimakkuutta ja toistoa voi säädellä kosketuselein.

RPT-02 SOL -kuulokkeiden myynti alkaa Adidaksen verkkokaupassa 23. elokuuta. Suositushinnaksi on ilmoitettu 229 Yhdysvaltain dollaria, ja värivaihtoehtoja ovat tummanharmaa Night Grey ja kellertävä Solar Yellow.