Jollan tabletti toteutuu – rahoitustavoite ylittyi

Jolla esitteli tablet-laitteensa eilen Slush-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Laitteen kehittämiseen haetaan tukea joukkorahoituskampanjalla, joka on osoittautunut menestykseksi.

Kampanjan alku lähti käyntiin raketin tavoin. Keskiviikkoon mennessä rahaa oli kerätty jo 470 000 dollaria. Kampanja kestää joulukuun puolelle. Keskiviikkoiltana kampanjan tavoite, 380 000 dollaria oli ylittynyt.

Tuhat ensimmmäistä Jollan tablettia myytiin joukkorahoituskampanjaan osallistuneille 189 dollarilla. Seuraavan tuhat laitetta kaupattiin 199 dollarilla. Nyt myynnissä olevassa 2000 kappaleen erässä laitteen saa 204 dollarin kappalehintaan.

Jollan mukaan tabletti on myynnissä ensi vuoden toisella neljänneksellä, jos rahoituskampanja onnistuu tavoitteen mukaisesti.

Nokian n1:n tavoin Jollan tabletissa on 7,9-tuumainen näyttö, neliydinprosessori, 2 gigatavua keskusmuistia ja 32 gigaa tallennustilaa. Jolla on kuitenkin n1:stä halvempi. Tämä näkyy osittain myös laitteen materiaalivalinnoissa. Siinä missä n1 on alumiinikuorinen, Jolla on tyytynyt muovisempaan ratkaisuun.