Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Jollan beta-vaihe on ohi – käyttöjärjestelmä valmis myös Android-puhelimille

Suomalainen matkapuhelinyhtiö Jolla julkistaa maaliskuun lopussa Sailfish OS -käyttöjärjestelmänsä ensimmäisen virallisen version.

Ensimmäiset Jolla-puhelimet myytiin Suomessa marraskuun lopussa viime vuonna käyttöjärjestelmän beta-versiolla. Sen jälkeen yhtiö on julkaissut kolme beta-version päivitystä.

– Emme aio pysähtyä tähän, vaan julkaisemme päivityksiä Jolla-puhelimiin ja Sailfish OS -käyttöjärjestelmään joka kuukausi myös tästä eteenpäin, kertoo Jollan perustajiin kuuluva operatiivinen johtaja Marc Dillon.

Jollan mukaan käyttöjärjestelmän tuki Android-sovelluksille on “parantunut paljon” myynnin alkamisen jälkeen.

– Asiakkaat voivat asentaa nyt haluamansa Android-sovelluskaupan ja valita sovelluksensa satojen tuhansien sovellusten tarjonnasta. Lisäksi Sailfish-yhteisö on kehittänyt sovellukset tärkeimmille sosiaalisen median palveluille, kuten Facebookille, Twitterille ja WhatsAppille, Dillon sanoo yhtiön tiedotteessa.

Jolla lupaa, että kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana Sailfish OS:stä tulee myös yhteensopiviin Android-puhelimiin ladattava versio.

Sailfish-yhteisö on Jollan mukaan tehnyt käyttöjärjestelmästä jo merkittävimpiin Samsung Galaxy-, Google Nexus- ja Sony Xperia -puhelimiin sopivan version.

Jolla-puhelimen voi ostaa EU-maissa, Sveitsissä ja Norjassa Jollan verkkokaupasta 399 euron hintaan. Suomessa puhelinta on alettu myydä DNA:n lisäksi myös muissa kaupoissa.