Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhone 5 Suomeenkin jo syyskuussa

Syksyn ennakkoon odotetuin puhelinjulkistus on nähty, mutta ilman yhtään yllätystä. iPhone 5 on juuri sellainen, kun luotettavimmat vuodot ennakkoon kertoivat.

iPhone 5 on ohuempi ja kevyempi kuin sen edeltäjät, ja sen näyttö on kasvanut kolmesta ja puolesta tuumasta neljään. Puhelin on kuitenkin yhä samanlevyinen kuin aiemmin, sillä näyttö on kasvanut vain pituussuunnassa.

Näytön resoluutio on 1 136 x 640. Esimerkiksi kotinäytössä lisätila näkyy siinä, että ruudulle mahtuu viides rivi sovellusten ikoneita.

iPhonen värivaihtoehtoina pysyvät edelleen musta ja valkoinen. Uutta on, että puhelimen takaosa ei ole enää lasia, vaan hieman muusta värityksestä poikkeavaa alumiinia. Apple kertoi uudistaneensa myös kameran teknologiaa, vaikka megapikselimäärä pysyy tutussa kahdeksassa.

Sisuksissa uudessa iLuurissa on uusi prosessori, jonka luvataan olevan kaksi kertaa nopeampi kuin iPhone 4S:ssä.

Tallennustilaa on edelleen 16, 32 tai 64 gigatavua. MicroSD-korttipaikkaa ei ole, kuten ei myöskään tukea NFC-etätunnistusteknologialle. Alareunan liitäntäportti on selvästi kapeampi kuin aiemmin, mutta micro USB -liitäntänä se ei toimi.

iPhone 5 on ensimmäinen 4G-nopeuksillakin mobiiliverkossa toimiva iPhone. Huippunopeuksista päästään Applen mukaan nauttimaan Suomessa niin Soneran, Elisan kuin DNA:nkin verkossa – ja pian: iPhone 5 on kaupoissa 28. syyskuuta.

Hinta Suomessa ei ole vielä tiedossa, mutta ainakin Yhdysvalloissa hinnat pysyvät samoina.