Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhut kiihtyvät: Uudessa iPadissa on 4K-näyttö?

Applen odotetaan esittelevän uuden iPadin joko syksyllä tai vuoden 2015 alkupuolella. Toisin kuin tulevasta iPhone 6:sta, uudesta iPadista tiedetään vielä verrattain vähän. Vahvistamattomien tietojen mukaan Apple nimeäisi uutuuden iPad Proksi. Kyseessä olisi nykyistä iPadia suurempi laite, jonka nimi viittaisi Pro-tuoteperheeseen, joka on pitkään ollut tarjolla MacBook-kannettavissa.

Se ei ole tiedossa, millaisiin ominaisuuksiin Pro viittaa. Kyseessä olisi todennäköistä ammattimaisempaan käyttöön suunnattu tabletti. Tämä tietäisi todennäköisesti myös kalliimpaa hintalappua.

Alihankkija Foxconnin suunnasta on kantautunut tietoja, joiden mukaan Apple olisi valmistelemassa kahden Pro-version tuomista markkinoille. Tässä tapauksessa toinen malleista voisi olla pienemmällä näytöllä varustettu. Suuremmassa Prossa olisi huhujen mukaan 12,9 tuuman näyttö ja mahdollisesti iPen-kosketuskynä, ensimmäisenä laitteena Applen mallistossa.

Kiinnostavaa on se, miten Apple on kehittänyt näyttöteknologiaa. Markkinoilla ennakoidaan, että Pro varustetaan huipputarkalla 4K-näytöllä. Tarkkuus nousisi peräti 4096 x 3072 pikseliin, mikä peittoaisi nykyiset markkinoilla olevat 4K-televisiot.