Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Xiaomilta tulossa joukko uusia älypuhelimia – mukana muun muassa erikoinen e-paperilisänäyttö?

Kiinalainen Xiaomi julkisti hiljattain jo uudet Mi 5s ja Mi 5s -lippulaivaälypuhelimensa, mutta lisää on luvassa.

Xiaomilta odotetaan aiempien huhujen ja vuotojen perusteella tänä vuonna vielä huippuluokkaan uusia suurempia Mi Note 2 ja Mi Note 2 Pro -puhelinmalleja. Näyttöjen koot ovat 5,5-5,7 tuumaa ja ainakin toisessa näytön odotetaan myös Samsungin edge-mallien tavoin kaartuvan laitteen reunoille. Lisäksi Mi Note 2 -puhelimiin odotetaan myös Snapdragon 821 -järjestelmäpiiriä Qualcommilta, jopa 6 gigatavua RAM-muistia ja kaksoiskameraa, eli kaikin puolin huippuluokan ominaisuuksia aiempien Mi 5s -puhelinten tavoin.

Lisäksi nyt kuvissa on paljastunut vielä aivan uusi tuttavuus, jonka on kerrottu saavan nimekseen Mi 5c.Eikä tässäkään vielä kaikki, sillä myös e-paperinäytön takana sisältävä Xiaomi-puhelinkin on nähty väitetyssä ennakkokuvassa.

Väitetty Xiaomi Mi 5c vuotokuvassa.

 

Väitetty Xiaomi Mi 5c vuotokuvassa.

Uudessa Mi 5c:ssä, josta on puhuttu toisaalta myös uutena Redmi-sarjan puhelimena, pitäisi olla kuvien perusteella metallirunko ja lisäksi järjestelmäpiiri kahdeksalla suoritinytimellä (ilmeisesti MediaTekin Helio P20, 3 gigatavua RAM-muistia ja 64 gigatavua tallennusmuistia. Käyttöjärjestelmänä on Android 6.0 Marshmallow MIUI 8 -käyttöliittymällä. Puhelin voisi olla edullisempi vaihtoehto Mi 5 -mallisarjassa.

Mahdollinen Xiaomi-uutuus takaa löytyvällä toisella, pituussuunnassa pitkulaisella e-paperinäytöllä on mystisempi tapaus. Siitä ei alta löytyvän väitetyn ennakkokuvan lisäksi tiedetä vielä toistaiseksi juuri mitään muuta. Aiemmin e-paperinäyttöjä on nähty venäläislähtöisissä YotaPhone-puhelimissa.

Väitetyssä ennakkokuvassa Xiaomi-uutuus takaa löytyvällä e-paperilisänäytöllä.